Гарантирано от "Промяната" - поредно убийство, този път в Ракитово

Извършителят е криминално проявен

Полиция
Полиция Източник: Zonanews

Скандал между две групи съкварталци в Ракитово е приключил с намушкване, а впоследствие и със смъртта на един от пострадалите. Всичко е започнало във вторник вечерта пред къща в ракитовската махала "Запад", съобщиха от ОДМВР-Пазарджик.


Група жители на квартала се спречкали с техни съседи. Напрежението бързо ескалирало и разпрата прераснала в сбиване. Тогава в една от стаите на къщата 30-годишният домакин, афектиран от случващото се, взел кухненски нож и нанесъл прободни рани на двамата 35-годишни опоненти.


Пострадалите са транспортирани и настанени в МБАЛ-Велинград. За съжаление малко по-късно единият от тях е починал. Другият е с повърхностни рани и наранявани , но няма опасност за живота му.


След получаване на сигнал за случилото се на мястото са изпратени дежурни екипи на полицейския участък в Ракитово и Районното управление във Велинград. Извършен е оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства, имащи отношение към извършеното престъпление. За случилото се незабавно е уведомен дежурен прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик.


В ареста за срок от 24 часа са задържани авторът на пробождането, неговият 52-годишен баща и 31-годишен брат. Извършителят е криминално проявен. Работата по случая продължава, води се досъдебно производство.

Още от "Пазарджик"

Община Велинград започна планирано подновяване на дървесните видове в парк "Клептуза"

Ще бъдат засадени двуметрови дръвчета от едроразмерни видове, като сребрист смърч, западен чинар, липа, аризонски кипарис, дървовидна фотиния, черенолистен японски клен и др.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени