ГЕРБ е първа политическа сила в област Пазарджик

В новото Народно събрание ГЕРБ-СДС ще имат 3 мандата от областта

Бойко Борисов в Пазарджик
Бойко Борисов в Пазарджик Източник: ПП ГЕРБ

ГЕРБ е първа политическа сила в пазарджишка област сочат резултатите от 100% преброени протоколи от СИК в региона, оповестени от ЦИК. За коалиция ГЕРБ-СДС в областта са гласували 26.95% от избирателите. Втора политическа сила е "Има такъв народ" с 24.28%, а трета е коалиция "БСП за България" с 17.36%.

 

ДПС събира 9.14% от вота на избирателите. На пета позиция в региона е "Демократична България" с 6.98%. Коалицията водена от Мая Манолова "Изправи се. Мутри вън" е под 4-процентовата бариера в пазарджишко с резултат 3.89%. След нея се нареждат партията на Васил Божков - "Българско лято" с 3.45% и "Българските партиоти" с 2.87%.

 

От Пазарджишка област се разпределят 9 мандата. Според предварителните разчети в новото Народно събрание ГЕРБ-СДС ще имат 3 мандата от пазарджишка област, съобщава "24 часа". Партията на Слави Трифонов и БСП по 2 мандата, а ДПС и Демократична България по един мандат. Избирателната активност в региона е изключително ниска - 34.75%.

Още от "Пазарджик"

Община Велинград започна планирано подновяване на дървесните видове в парк "Клептуза"

Ще бъдат засадени двуметрови дръвчета от едроразмерни видове, като сребрист смърч, западен чинар, липа, аризонски кипарис, дървовидна фотиния, черенолистен японски клен и др.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени