Илияна Йотова: За четири години не съм усетила подкрепата от БСП за мен и Румен Радев да е намаляла ни най-малко

Тя определи БСП като подредена партия, за която най-важното в момента е да направи добра кампания за спечелването на парламентарните избори

Илияна Йотова в Пещера
Илияна Йотова в Пещера Източник: 24 часа

Илияна Йотова е в Пещера за откриването на паметна плоча на Красимир Узунов - български военен, журналист и писател, създател на информационна агенция "Фокус". На въпрос вътрешна информация ли е, че БСП е склонна да подкрепи Румен Радев за втори мандат в екип с нея, Йотова заяви:
"Нека бъдем коректни и точни към това, което съм казала, а вие сте чули. БСП е подредена партия, която има много сериозен устав, който винаги се спазва, поне откакто аз съм в нея, с много точни процедури и номинации, които се правят от структурите, за да се вземе най-накрая решението на Националния съвет. Предстои още много път да извървим в тази посока, защото в момента най-важно е добрата кампания и спечелването на парламентарните избори, а след това ще помислим за президентските избори".

Бившият говорител на БСП и наследствено обременената от комунистическия си род Йотова добави:
"Смятам, че така ще постъпят колегите ми от БСП. Що се отнася до подкрепата, за която ме питате, това, което казах, да, точно така е. За всички тези 4 години не съм усетила подкрепата за мен и г-н Радев да е намаляла ни най-малко. Напротив, в най-трудните моменти тази подкрепа най-много ни е помагала", обясни Йотова.

Още от "Пазарджик"

Община Велинград започна планирано подновяване на дървесните видове в парк "Клептуза"

Ще бъдат засадени двуметрови дръвчета от едроразмерни видове, като сребрист смърч, западен чинар, липа, аризонски кипарис, дървовидна фотиния, черенолистен японски клен и др.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени