Кака Цона, която води "епична" битка с Пеевски, няма да е депутат

ГЕРБ са на първо място в Пазарджик и получават три мандата

Антоанета Цонева
Антоанета Цонева Източник: Zonanews

Кои кандидат-депутати от 13 МИР Пазарджик влизат в Народното събрание на 12 октомври, пита Offnews. Изданието е направило списък с бъдещите депутати, представляващи пазарджишкия избирателен район.

 

ГЕРБ са на първо място в Пазарджик и получават три мандата. Ще влязат бившият външен министър Екатерина Захариева, Димитър Гечев и областният управител на града Стефан Мирев, който е получил 4921 преференциални гласа. Така той измества Найден Шопов, който заема второ място в списъка на ГЕРБ за Пазарджик.

 

Втори в Пазарджик са ДПС с два мандата. Първите две места в листата на ДПС тук заемат Делян Пеевски и Йордан Цонев. Тъй като Пеевски е водач и в Благоевград, където ДПС пак получават два мандата, а Цонев във Велико Търново - там ДПС имат един мандат, е възможно на тяхно място да влязат следващите в списъка - Небие Кабак и Осман Мурадов.

 

Трети в 13 МИР са "Продължаваме промяната" - те получават два мандата и съответно Ивайло Шотев и Петър Куленски влизат в парламента.

 

БСП получават един мандат в Пазарджик и така Драгомир Стойнев получава депутатско място. 

 

Така АНтоанета Цонева, известна като "кака Цона", която се закле, че ще води "епична" битка с Пеевски на тези избори, няма да е в 48-то НС, защото събра 9 пъти по-малко гласове от Делян Пеевски и ДБ не получават мандат в 13-ти МИР-Пазарджик.

Още от "Пазарджик"

Община Велинград започна планирано подновяване на дървесните видове в парк "Клептуза"

Ще бъдат засадени двуметрови дръвчета от едроразмерни видове, като сребрист смърч, западен чинар, липа, аризонски кипарис, дървовидна фотиния, черенолистен японски клен и др.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени