Кметът на Пазарджик за акцията на хунтата: Ние да не сме някакви бандитски организации

Целта им е да се направи цирк, коментира още той

Кметът на Пазарджик Тодор Попов
Кметът на Пазарджик Тодор Попов Източник: Стоп кадър

МВР, НАП и ДАНС влязоха днес в Община Пазарджик. Неофициалната информация бе, че проверяват сигнал за финансови злоупотреби. Преди дни пътни полицаи взеха книжката на кмета на Пазарджик Тодор Попов за две години. Причината е, че отказал да го тестват за употреба на алкохол. Той ще плати и глоба от 2000 лева.

Попов заяви по-късно на брифинг днес, че е очаквал проверката. Той каза, че ще предоставят всички необходими документи. По думите му проверката е по сигнали за "някакви нередности". Според него става въпрос за 10 документа, които са публични.

 

Според него броят на проверяващите в общината е много повече от необходимото. "Наши гости в днешния ден са повече от 30 човека с един фотограф, ще си направим снимка накрая за спомен от проверката", каза още кметът.

 

"Днешната среща с нашите гости цели да се направи цирк. Упреците ми не са към тези момчета, които дойдоха днес, защото те умират и те от унижение. Какво ще прави НАП в общината? Нас ни проверява Сметната палата. НАП може да проверява публична институция, само ако не си е платила ДДС-то или корпоративния данък. Такива действия се правят, когато имаш образувано някакво наказателно производство, по което трябва да се съберат бързи и неотложни доказателства във връзка с извършено престъпление или когато трябва да се прекрати някакво престъпление. Ние в общините да не сме някакви бандитски организации. Добре, че българските общини сме остров на спокойствие и относителна стабилност, защото от една година държавата е на свободно падане", заяви той, цитиран от NOVA.

 

Той коментира и случая с отнетата му книжка. "Спряха ме момчета, които аз не познавам, държаха се безкрайно арогантно и провокативно".

 

"Аз живея във враждебна среда, откакто съм в местното самоуправление. Мен не са ме обичали нито едните, нито другите, защото аз имам най-висока степен на обществено доверие тук. Ако си мислят, че ще им се връзвам на елементарните полицейски схеми, дълбоко са се излъгали", посочи той.

Попов каза още, че е отказал да даде проба, защото "им знам методите и схемите. Като им дам проба и като ме нагласят, че имам 5 промила и наркотици, после ходи и се обяснявай. Щяха да ме заключат още същата вечер и щяха да ме правят на резил една година. Като таласъми висяха два дни пред къщи да ме чакат да изляза с колата. Чакам си наказателното постановление, което ще обжалвам".

Още от "Пазарджик"

Последни новини

Най-четени