Община Велинград се включва в поредната кампания за разделно събиране - "Градска рециклиада"

Акцията ще продължи до месец юли 2024 г.

Община Велинград
Община Велинград Източник: Zonanews
Във Велинград започна акция "Градска рециклиада - Екокино". Тя е съвместна кампания на Община Велинград и ЕКОПАК-България. Във второто издание на най-мащабната и първа по рода подобна инициатива се включват 9 български общини.
 
"Градска рециклиада–Екокино" ще продължи до месец юли 2024 г. и ще бъде под мотото: "Рециклирай пластмасовите бутилки и метални кенове – Спечели Екокино!". Кампанията има за цел да увеличи с поне 70% събраните количества рециклируеми пластмасови бутилки и алуминиеви кенове на територията на общината, спрямо същия период на миналата година, и да се спаси природата от стотиците тонове отпадъци.
 
Община Велинград се включва в поредната кампания за разделно събиране -
Община Велинград се включва в поредната кампания за разделно събиране - "Градска рециклиада" Източник: Община Велинград
При успешен резултат от кампанията и постигане на целта й ЕКОПАК ще осигури безплатна кино прожекция на открито на подходящо обществено място, на която могат да присъстват всички желаещи граждани и гости на общината.
 
В периода на провеждане на кампанията "Градска рециклиада-Екокино" община Велинград и ЕКОПАК ще организират редица инициативи, с които да ангажират граждани, бизнес, училища и детски градини. Искрено вярваме, че с помощта на всички нас – институции, граждани и бизнес, ще постигнем и надминем целите на кампанията. За актуалните събития следете страницата на общината, а за повече информация проследете приложения лин

Още от "Пазарджик"

Община Велинград започна планирано подновяване на дървесните видове в парк "Клептуза"

Ще бъдат засадени двуметрови дръвчета от едроразмерни видове, като сребрист смърч, западен чинар, липа, аризонски кипарис, дървовидна фотиния, черенолистен японски клен и др.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени