Откриха реновираната спортна зала "Васил Левски" в Пазарджик

В Пазарджик се отпуска финансиране за 18 клуба, като общият размер е 193 998 лева

Откриха реновираната спортна зала "Васил Левски" в Пазарджик
Откриха реновираната спортна зала "Васил Левски" в Пазарджик Източник: ММС

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на Пазарджик Тодор Попов откриха реновираната спортна зала "Васил Левски", съобщиха от пресцентъра на министерството. Съоръжението беше реконструирано със средства от Министерството на младежта и спорта в размер на 124 236 лв. С изпълнението на проекта беше подобрено състоянието на залата, в която местният лидер във временното класиране на шампионата по волейбол "Хебър" играе мачовете си. С отпуснатите средства бе извършен ремонт на фасадата и покрива на сградата. 


"Министерството на младежта и спорта и правителството подкрепят г-н Попов, за да може Пазарджик да разполага с по-добра спортна инфраструктура. По този начин повече хора ще имат възможност да практикуват любимите си спортове. Съвместната ни работа с Община Пазарджик е отличен пример как при добро взаимодействие между институциите се получават отлични резултати”, заяви Кралев при откриването на обновената зала. Той похвали усилията, които Общината полага за обновяването на спортната инфраструктура в града. Спорният министърът припомни още, че Министерски съвет отпусна 1.2 млн. лв. за реконструкция на стадион "Георги Бенковски", а в областта ще бъдат изградени три физкултурни салона, които ще бъдат построени в Професионалната гимназия по химически и хранителни техноогии - гр. Пазарджик, СУ "Нешо Бончев" - гр. Панагюрище и СУ "Методий Драгинов" с. Драгиново, общ. Велинград. 


Кметът Тодор Попов благодари за подкрепата, която министерството е оказало при реализирането на проекта. На церемонията присъстваха олимпийските медалисти от Пазарджик, а по-рано през деня министър Кралев и областният координатор на ГЕРБ-Пазарджик Найден Шопов проведоха среща с представителите на спортните клубове в града, за да се запознаят с проблемите им. Представителите на клубовете изказаха своята удовлетвореност от увеличените със 100% средства по Програмата за развитие на спортните клубове за 2021 г. В Пазарджик се отпуска финансиране за 18 клуба, като общият размер е 193 998 лв. Министър Кралев обяви, че през следващия мандат субсидията за спортните клубове да бъде увеличена с до 200%.


Спортният министър се ангажира Министерството на младежта и спорта да финансира закупуването на два тепиха за борба, които да бъдат използвани от клуба на бившия национал Георги Средков, както и килими и подиум с подова конструкция за клубовете по художествена гимнастика "Диляна" и "Диляна Прима". В залата, в която тренират грациите, ще започне ремонт на вентилацията,финансиран от спортното министерство. 


"Нашите усилия през следващите години ще продължат да бъдат насочени към подобряване на спортната инфраструктура в цялата страна. Ще продължим да подпомагаме дейността на спортните клубове, защото това са местата, които изграждат бъдещите шампиони на България. Имаме ясна представа какво трябва да правим през следващите 4 години, за да може да работите при най-добрите условия. Това е правилната посока, която трябва да се следва. Гледам с оптимизъм към следващия мандат, защото формулата, по която работим за развитието на спорта е правилна. Ще започнем и реформа в държавните спортни училища, ще работим за повишаване на квалификацията на треньорските кадри, ще се стремим към широко внедряване на научно приложната дейност в спорта и ще организираме още международни състезания от най-висок ранг", заяви Красен Кралев по време на срещата. В края на посещението си в Пазарджик спортният министър, кметът на града, Найден Шопов и Ренета Камберова откриха и обновената спортна алея в парк "Писковец". Посетителите могат да видят десетте най-успели местни спортисти през миналата година.

Още от "Пазарджик"

Община Велинград започна планирано подновяване на дървесните видове в парк "Клептуза"

Ще бъдат засадени двуметрови дръвчета от едроразмерни видове, като сребрист смърч, западен чинар, липа, аризонски кипарис, дървовидна фотиния, черенолистен японски клен и др.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени