Първа копка за цялостна реконструкция на 12 улици във велинградския кв. "Каменица"

Реконструкцията се извършва след цялостната подмяна на близо 5000 м амортизирана водопроводна мрежа

Първа копка за цялостна реконструкция на 12 улици във велинградския кв. "Каменица"
Първа копка за цялостна реконструкция на 12 улици във велинградския кв. "Каменица" Източник: Община Велинград
През последните години кметът на община Велинрад д-р Костадин Коев и екипа му работят активно за подобряването на водоподаването, подземната и надземна инфраструктура в кв. "Каменица".
 
След цялостната подмяна на близо 5000 м амортизирана водопроводна мрежа, изграждана през 60-те години на миналия век в така наречения "Триъгилник" в кв. "Каменица", днес бе извършена първа копка за стартиране на дейностите по полагане и на асфалтова настилка.
 
Д-р Костадин Коев
Д-р Костадин Коев Източник: Община Велинград
Изцяло ще се възстановят улиците: "Димитър Полянов", "Владая", "Кокиче", "Радецки" "Гогол", "Банска", "Полк. Борис Дрангов", "Стража", "Р. Княгиня", "Арапчал", както и участъци от две улици: "Неофит Рилски" (от "Милеви скали" до "Георги Кирков") и "Н. Островски" (от "Владая" до "Милеви скали"). Ще бъдат положени нови бордюри и ще се изградят тротоари по същите улици.

Още от "Пазарджик"

НЕК стартира обществена поръчка за два нови хидроагрегата в ПАВЕЦ "Чаира"

Подмяната на хидроагрегатите на база на модерни високотехнологични решения ще гарантира дългосрочната устойчива работа на централата и ще подобри сигурността на електроенергийната система, заяви министър Малинов

Прочетете повече прочетете повече

Японската корпорация Тошиба ще съдейства на България за максимално бързо възстановяване работата на ПАВЕЦ "Чаира"

Сътрудничеството между български и японски компании за постигане на енергийна трансформация в нашата страна бе една от централните теми

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени