Почина мъжът, връхлетян от ТИР, докато говори с полицаите заради друга катастрофа

7 общо бяха пострадалите от двата последователни инцидента на "Тракия", включително дете на 2 години

МБАЛ Пазарджик
МБАЛ Пазарджик Източник: Zonanews

Почина 48-годишният мъж от тежката катастрофа, при която тир помете патрулка на магистрала "Тракия" в сряда. Той е починал снощи в 22,23 ч., съобщиха от МБАЛ-Пазарджик. 

 

Мъжът е издъхнал в Отделението по анестезиология и интензивно лечение, където беше приведен след реанимация в Спешно отделение на МБАЛ-Пазарджик и възстановена сърдечна и дихателна дейност. Раненият беше приет в болницата с фрактури по тялото, ампутиран ляв крак, частичен пневмоторакс и други травми.

 

Жестоката катастрофа стана на 67-ия км на магистралата в посока Бургас. Тир с българска регистрация, управляван от 54-годишен шофьор от пловдивското село Белащица, се врязал в шофьор на аварирал автомобил и двама полицейски служители.

 

Полицаите получили сигнал за самокатастрофирал автомобил и обезопасили района на катастрофата с конуси. В тази катастрофа, станала заради спукана гума, пострада цяло семейство. В болницата бяха приети 23-годишен мъж и 25-годишната му съпруга, двегодишното им момиченце, както и 25-годишният шофьор на автомобила.

 

В този момент към полицаите, дошли за ударената кола със спукана гума, се приближил шофьор на друг автомобил, аварирал наблизо. Започнал разговор с полицаите, най-вероятно е търсил помощ, когато внезапно върху тях връхлетял камионът.

 

Той помел конусите и патрулния автомобил на полицаите, който се озовал в крайпътната канавка. Според други източници въпросният мъж на 48 г. от Пазарджик, убит от тира, е бил близък на пострадалото семейство със суканата гума и дошъл да им помогне след инцидента.

 

Двамата полицаи, които са разговаряли с него, са успели да се спасят. В това време те са били извън патрулката. 

 

Общо седем са пострадалите при двете пътни произшествия. За лечение в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив бе изпратено двегодишното дете. Неговите близки са освободени за домашно лечение по тяхно желание, както и двамата полицаи, които бяха с леки наранявания след връхлетелия ги тир.

Още от "Пазарджик"

Община Велинград започна планирано подновяване на дървесните видове в парк "Клептуза"

Ще бъдат засадени двуметрови дръвчета от едроразмерни видове, като сребрист смърч, западен чинар, липа, аризонски кипарис, дървовидна фотиния, черенолистен японски клен и др.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени