Правителството изчегърта протежето на Радев - областен управител на Пазарджик

На мястото на Иван Васев бе назначен Андрей Гечев

Иван Васев
Иван Васев Източник: МС

Изненадваща рокада на поста областен управител на Пазарджик направи на днешното си заседание Министерски съвет. На мястото на Иван Васев бе назначен Андрей Гечев. Новият областен управител има образователно-квалификационна степен "магистър" по специалността "Икономика на индустрията", съобщиха от пресслужбата на правителството.

 

Той притежава управленски опит от частния сектор, както и професионален опит в осъществяване на преподавателска дейност, допълват от столичния бул. "Дондуков" 1. 

 

За предстояща рокада на поста областен управител в Пазарджик под сурдинка се заговори от близо месец. Досегашният губернатор Иван Васев беше човек от квотата на Румен Радев. Той бе назначен на поста преди 11 месеца по време на първото служебно правителство на Стефан Янев. Иван Васев е работил в системата на МВР, като от 2014 г. до 2015 г. е бил зам.-директор на Областната дирекция на МВР-Пазарджик. 

 

Още от "Пазарджик"

Община Велинград започна планирано подновяване на дървесните видове в парк "Клептуза"

Ще бъдат засадени двуметрови дръвчета от едроразмерни видове, като сребрист смърч, западен чинар, липа, аризонски кипарис, дървовидна фотиния, черенолистен японски клен и др.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени