Премиерът и военният министър на демонстрация "Stealth Dagger`23" в Црънча

Николай Денков и Тодор Тагарев ще присъстват на демонстрация на способности на учението на Силите за специални операции

Сили за специални операции
Сили за специални операции

Министър-председателят акад. Николай Денков и министърът на отбраната Тодор Тагарев ще присъстват на деня за демонстрация на способности на учението на Специалните сили на Българската армия "Stealth Dagger`23". Той ще се проведе на 28 юни, сряда, в специализирания учебно-тренировъчен комплекс "Црънча". Ще бъдат демонстрирани способности, свързани с изпълнение на основните мисии на Силите за специални операции.

 

В рамките на тактико-специалното учение "Stealth Dagger`23" се оценяват бойните способности на Тактическа група за специални операции по стандартите на Съюзното командване на НАТО по операциите. Тактическа група за специални операции е от състава на формирование от усилените Сили за отговор на НАТО (eNRF 24).

 

Сертификационното учение се провежда в периода 19 – 30 юни 2023 г. на територията на Централна и Източна България и основните тренировъчни центрове на Специалните сили. В него участват формирования, сили и средства от състава на Съвместното командване на специалните операции, летателни средства, екипажи и инженерно-технически състав от Военновъздушните сили, както и формирования и щабен личен състав от Специалните сили на САЩ и Специалните сили на Румъния.

 

На деня за демонстрация на способности ще присъства също началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Поканени са още министри от кабинета, народни представители от 49-ото Народно събрание, командирът на Командването на Специалните операции на НАТО генерал-лейтенант Антонио Флетчър, командирите на командванията за специални операции на САЩ в Европа, Полша, Румъния и Италия, висши офицери и др.

Още от "Пазарджик"

Община Велинград започна планирано подновяване на дървесните видове в парк "Клептуза"

Ще бъдат засадени двуметрови дръвчета от едроразмерни видове, като сребрист смърч, западен чинар, липа, аризонски кипарис, дървовидна фотиния, черенолистен японски клен и др.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени