Шефката на "Икономическа полиция" в Пазарджик хваната да краде козметика от аптека

Най-вероятно висшата служителка ще бъде дисциплинарно уволнена, коментират близки до разследването

Аптека
Аптека Източник: Zonanews

Образувано е дисциплинарно производство срещу шефката на "Икономическа полиция" в Пазарджик Неделка Преждарова, заради извършена от нея кражба от търговски обект. 

 

Високопоставената служителка е хваната  да краде козметика от аптека, което е записано от видеокамери. Сигналът веднага е подаден в Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР, откъдето след кратко разследване данните за престъплението са потвърдени.  

 

Нарушени са правилата и нормите на Етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР и с действията си служителят е уронил престижа на службата, съобщават от вътрешното министерство. 

 

Материалите по случая са изпратени на прокуратурата. Най-вероятно висшата служителка ще бъде дисциплинарно уволнена, коментират близки до разследването. 

 

Дипломирана учителка, Неделка Преждарова влиза в системата на МВР като дознател, като с времето е повишена до шеф на отдел и накрая до началник сектор "Икономическа полиция".

Активисти на ГЕРБ-Пазарджик се спомниха пред Zonanews, че миналата година по време на предизборните кампании Преждарова е била особено активна в привикването на политически лица, функционери и представители на местните организации на партията. 

Още от "Пазарджик"

Последни новини

Най-четени