Трасето за второто издание на "Тур дьо Франс"- етап България и обходните маршрути за територията на Велинград

Колоездачите ще се движат в компактна група, която ще бъде водена от автомобил на организаторите и полицейска кола, каквито ще има и в края на колоната

Трасето за второто издание на "Тур дьо Франс”- етап България и обходните маршрути за територията на Велинград
Трасето за второто издание на "Тур дьо Франс”- етап България и обходните маршрути за територията на Велинград Източник: Община Велинград

Във връзка с организацията за провеждането на Тур дьо Франс - етап България във Велинград със заповед на кмета д-р Костадин Коев се въвеждат ограничения за движението на МПС на територията на града на 27 и 28 юли. Организацията и регулирането на потока от автомобили ще се извършва от служители на РУ "Полиция" –Велинград , съвместно с колегите им от Пътна полиция при ОД на МВР-Пазарджик.

 

Наложена е промяна на местоположението на старта, спрямо миналата година, с оглед свободното движение по Републикански път II -84/ бул. "Ал. Стамболийски" и ул. "Юндола"/ и по-спокойното протичане на мероприятието. В събота и неделя състезателите ще стартират от Триъгълната градинка.
 
Във връзка със семейното каране в събота /27 юли/, което ще бъде от 16:00 ч. до 16:40 часа, ще бъдат затворени следните улици по протежение на трасето, предвидено за състезанието:
- бул. "Съединение" - от Триъгълната градинка до пл. "Македония" за обход ще се използва успоредната на булевард "Съединение" улица "Н. Вапцаров" и водещите към нея пресечни улици – "Екзарх Йосиф", "Любен Каравелов", "Сливница", "Кристал", "Ленища", "В. Левски", "Д.Грънчаров", "Н.Ихтимански", "Родопи", "Гарибалди", "Ангел Чопев".
 
Колоездачите ще се движат в компактна група, която ще бъде водена от автомобил на организаторите и полицейска кола, каквито ще има и в края на колоната. Преди и след колоната ще бъдат пропускани автомобили по усмотрение на органите на полицията.
 
За територията на града на 28 юли ще има спиране или ограничаване на движението за трасето, което в рамките на града обхваща бул. "Съединение" - от старта на Триъгълната градинка през площад "Македония" и по улиците "Димитър Благоев" и "Никола Вапцаров" към път II -843, където е същинското състезателно трасе.
 
Пълно спиране на движението ще има от 8:15 до 9:00 часа, когато е стартът на двете дистанции. Тогава групата от колоездачи ще е сравнително компактна и ще бъде водена от автомобил на организаторите и полицейска кола, каквито ще има и в края на колоната, а това ще позволи движението да бъде възстановено и по-рано от записания краен час.
 
Ограничения на движението ще има от 10:30 до 15:30 часа, когато състезателите ще започнат да финишират и в повечето случаи ще се движат индивидуално или на малки групи. В интервалите, в които няма състезатели, могат да се пропускат автомобили към обходните маршрути на бул. "Съединение" - от Триъгълната градинка до пл. "Македония" по преценка на полицейските органи ще се използва успоредната на булевард "Съединение" улица "Н. Вапцаров" и водещите към нея пресечни улици – "Екзарх Йосиф", "Любен Каравелов", "Сливница", "Кристал", "Ленища", "Родопи", Гарибалди","В. Левски", "Д.Грънчаров", "Н.Ихтимански", "Родопи", "Гарибалди", "Ангел Чопев".

Още от "Пазарджик"

Японската корпорация Тошиба ще съдейства на България за максимално бързо възстановяване работата на ПАВЕЦ "Чаира"

Сътрудничеството между български и японски компании за постигане на енергийна трансформация в нашата страна бе една от централните теми

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени