Във Велинград арестуваха издирван за кражби и измами в Испания

Той е издирван за участие в организирана престъпна група, занимавала се с взломни кражби, кражби на автомобили, измами и получаване на крадени стоки

Полиция
Полиция Източник: МВР

Издирван от испанските власти български гражданин е задържан на територията на Велинград при операцията на служители на Главна дирекция "Национална полиция" и Обласната дирекция на МВР в Пазарджик.

 

Търсенето му започнало след подадена на 30 януари т.г. информация от Дирекция "Международно оперативно сътрудничество" за постъпило искане от властите в Испания за установяване и задържане на 41-годишния мъж от Велинград, за когото има издадена европейска заповед за арест от съда в град Малага.

 

Той е издирван за участие в организирана престъпна група, занимавала се с взломни кражби, кражби на автомобили, измами и получаване на крадени стоки, за което е осъден на 2 години и 3 месеца затвор, съобщиха от МВР. Скоро след това органите на реда у нас попаднали на следите на мъжа.

 

Незабавно била организирана специализираната полицейска операция и мъжът бил задържан на територията на Велинград. По случая е уведомена Окръжната прокуратура в Пазарджик за последващи действия по искането на испанските власти.

Още от "Пазарджик"

Община Велинград започна планирано подновяване на дървесните видове в парк "Клептуза"

Ще бъдат засадени двуметрови дръвчета от едроразмерни видове, като сребрист смърч, западен чинар, липа, аризонски кипарис, дървовидна фотиния, черенолистен японски клен и др.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени