Велинградчани отбелязоха 146 години от Освобождението на България

С химна на Република България и слово на кмета на община Велинград д-р Костадин Коев бе дадено началото на празничната концертна програма

Велинградчани отбелязоха 146 години от Освобождението на България
Велинградчани отбелязоха 146 години от Освобождението на България Източник: Община Велинград
Тържественото честване на Националния празник на България-3 март започна от сградата на Общинска администрация с парад-дефиле на Представителен Духов оркестър с мажоретен състав "Димитър Мечев" при НЧ "Отец Пайсий-1893 ", който поведе шествието от официални лица, знаменни групи, граждани и гости към пл. "Николай Гяуров".
 
С химна на Република България и слово на кмета на община Велинград д-р Костадин Коев бе дадено началото на празничната концертна програма. Вълнуващ поетичен рецитал ,,Похвално слово за България", по стихове на Радко Радков, изнесоха учениците от ИСУ "Васил Левски".
 
Кметът на Велинград Костадин Коев
Кметът на Велинград Костадин Коев Източник: Община Велинград
Въздействащо бе и участието на талантливите възпитаници на ДА "Чепинче" при ОНЧ "Св.св. Кирил и Методий-1905". Гост-изпълнител на събитието бе харизматичната и гласовита Радостина Николова. Тя е победител в XXXI издание на фестивала "Пирин Фолк"-2023 за авторска македонска песен.

Още от "Пазарджик"

Община Велинград започна планирано подновяване на дървесните видове в парк "Клептуза"

Ще бъдат засадени двуметрови дръвчета от едроразмерни видове, като сребрист смърч, западен чинар, липа, аризонски кипарис, дървовидна фотиния, черенолистен японски клен и др.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени