XIV Международен фестивал за млади изпълнители на популярни песни и танци "Дъга над Клептуза” бе открит

В трите фестивални дни, от 21-ви до 23-ти юни,  ще се изявят и покажат своя талант над 350 певци и танцьори

XIV Международен фестивал за млади изпълнители на популярни песни и танци "Дъга над Клептуза” бе открит
XIV Международен фестивал за млади изпълнители на популярни песни и танци "Дъга над Клептуза” бе открит Източник: Община Велинград

 Сцената на НЧ "Отец Паисий"-1893" се изпълни с пъстротата и заряда на прекрасните изпълнители на популярна музика в XIV Международен фестивал за млади изпълнители на популярни песни и танци  "Дъга над Клептуза".


В трите фестивални дни, от 21-ви до 23-ти юни,  ще се изявят и покажат своя талант над 350 певци и танцьори от Велинград, Костандово, Петрич, Карлово, София, Пловдив, Благоевград, Сандански, Нови Хан, Казанлък, Свищов, Добрич, Габрово, Пазарджик, Нови Пазар, Стражица.  

 

Дъга над Клептуза (ПРОГРАМА)
Дъга над Клептуза (ПРОГРАМА) Източник: Община Велинград

Участниците са разделени в 5 възрастови групи, солови, дуети и вокални групи. Те ще бъдат оценявани от компетентно жури в състав: Хайгашот Агасян, Светослав Лобошки, Костадин Филипов, Силвия Михайлова и Борислава Борисова. 


Фестивалът бе открит от кмета на община Велинград д-р Костадин Коев, който пожела успех и много настроение на всички участници.


Танцовият конкурс ще започне днес в 15:30 часа на пл. "Николай Гяуров". Награждаването на победителите и гала концертът на лауреатите ще се състоят на 23 юни (неделя) от 10:30 ч. на централния площад. 


Организатори на Фестивала са Община Велинград, Център за подкрепа на личностното развитие-ОДК, ДЮВИШ "Звънче", ВГ "Караоке" и КСТ "Импулс Велинград-2002".

Още от "Пазарджик"

НЕК стартира обществена поръчка за два нови хидроагрегата в ПАВЕЦ "Чаира"

Подмяната на хидроагрегатите на база на модерни високотехнологични решения ще гарантира дългосрочната устойчива работа на централата и ще подобри сигурността на електроенергийната система, заяви министър Малинов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени