10 граждани на Северна Македония с иск за 750 000 евро обезщетение за загиналите си близки в катастрофата на магистрала "Струма"

750 000 евро обезщетение за загиналите си близки в катастрофата на магистрала "Струма" през ноември 2021 година, съобщи "24 часа"....

Катастрофиралият автобус на АМ "Струма"
Катастрофиралият автобус на АМ "Струма" Източник: БТА

750 000 евро обезщетение за загиналите си близки в катастрофата на магистрала "Струма" през ноември 2021 година, съобщи "24 часа".

 

Това искат 10 граждани на Северна Македония, които са представлявани от столичния адвокат Николай Димитров.

Искът им е насочен към Агенция "Пътна инфраструктура" и Българската асоциация на автомобилните застрахователи.

 

В четвъртък на мястото на инцидента се е провел оглед. Димитров е завел дело в районния съд в Перник, тъй като според заключението на разследващите за катастрофата вината е единствено на шофьора, но не и състоянието на пътя.

 

Затова той оспорва заключението. От Агенция "Пътна инфраструктура" са припомнили, че във въпросния участък между пътните възли Боснек и Старо село 1 в началото на 2022 г. пътната сигнализация е била подменена с нови знаци.

 

От багажното отделение е започнал пожарът в македонския автобус на АМ "Струма", в който изгоряха 45 души, а 7 успяха да се спасят и бяха лекувани в "Н. Пирогов". То се намира над резервоара на автобуса. Това заяви през ноември шефът на Прокуратурата за организирана престъпност в РС Македония Вилма Русковска.

 

Тя потвърди, че Беким Хаджиу, собственик на фирмата-превозвач "Беса Транс", е бил вторият шофьор в един от автобусите които са се връщали от екскурзията до Истанбул. Неговите деца са били в четвъртият автобус.

 

Четирите автобуса не са били в конвой, били са разделени и не са видели катастрофата. Третият автобус, където стана пожара, практически е бил последен. Той твърди, че не е пренасяна никаква запалителна течност в автобусите, каза тя.

Още от "Перник"

Земеделците - на национален протест: Планират демонстрации и блокади

Фермерите поискаха оставката на земеделския министър и изпратиха писмо със срок за решение на проблемите им до неделя. В противен случай заявяват, че "следващия вторник ще блокират държавата"

Прочетете повече прочетете повече

Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен проц

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации

Прочетете повече прочетете повече

Кметът на Перник се срещна с чуждестранни гости, дошли за Международния фестивал на маскарадните игри “Сурва“

На срещата, която се проведе в тържествената зала на Минната дирекция, присъстваха представители на 17 маскарадни групи, както и членове на ФЕКГ и делегации от 15 държави

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени