31 милиона допълнително за област Перник поиска народният представител от коалиция ГЕРБ-СДС Кирил Ананиев

Средствата следва да обезпечат основния ремонт, подмяна на водопровод и канализация, и асфалтиране на улици

Кирил Ананиев
Кирил Ананиев Източник: МФ

Със свое официално предложение за изменение и допълнение на внесения от правителството проект на Закон за държавния бюджет на Република България бившият финансов министър и настоящ народен представител от коалиция ГЕРБ-СДС Кирил Ананиев настоя за допълнително 31 милиона лева за капиталови инвестиции, разпределени в общините на територията на областта.

 

Той предложи увеличение на предвидената в чл. 51 от законопроекта целева субсидия за капиталови разходи от държавния бюджет, като обоснова належащата нужда започналите през 2021 г. инвестиции в пътната и ВиК инфраструктури да продължат и през 2022 г.

 

Средствата следва да обезпечат основния ремонт, подмяна на водопровод и канализация, асфалтиране на улици с изключително натоварен трафик и от голямо обществено значение – ул. "Благой Гебрев" и ул. "Рашо Димитров" в гр. Перник, моста на ул."Енчо Николов" в гр. Брезник, довеждащия водопровод от яз. "Красава" до ПСПВ Брезник, Реконструкция ВВМ и улична мрежа на ул." ул. Могилица", ул. "Стадион", ул. "Д-р Йордан Стефанов", ул. "Разцвет", ул. "Синчец" в гр. Брезник.

 

Предложението на Кирил Ананиев включва и ремонт на улици от четвъртокласната пътна мрежа и други в община Земен; рехабилитация и реконструкция на четири изключително важни за общината и областта общински пътища на територията на община Трън; Неотложни дейности по ремонт и реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа на селата Извор и Друган в община Радомир, както и други съществени инвестиции в инфраструктурата на областта.

 

Кирил Ананиев подчертава, че подценените заложени нива на инфлация в проекта ще доведат до увеличение на приходите от косвени данъци, което ще осигури финансиране на допълнителните разходи.

 

 

Още от "Перник"

Земеделците - на национален протест: Планират демонстрации и блокади

Фермерите поискаха оставката на земеделския министър и изпратиха писмо със срок за решение на проблемите им до неделя. В противен случай заявяват, че "следващия вторник ще блокират държавата"

Прочетете повече прочетете повече

Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен проц

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации

Прочетете повече прочетете повече

Кметът на Перник се срещна с чуждестранни гости, дошли за Международния фестивал на маскарадните игри “Сурва“

На срещата, която се проведе в тържествената зала на Минната дирекция, присъстваха представители на 17 маскарадни групи, както и членове на ФЕКГ и делегации от 15 държави

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени