"Алфа рисърч" очаква победа в Перник на подкрепения от ГЕРБ настоящ кмет още на първи тур

Твърдо решилите да гласуват в Перник са 52%. От допитването се вижда, че 63% от хората дават подкрепата си за Владимиров

Станислав Владимиров
Станислав Владимиров

 астоящият кмет на Перник Станислав Владимиров има шанс да спечели изборите още на първи тур. Това показват данните на социологическата агенция "Алфа рисърч" за града. Проучването преди местния вот е по поръчка на Би Ти Ви и в него участие са взели 500 души, имащи право на глас.


Твърдо решилите да гласуват в Перник са 52%. От допитването се вижда, че 63% от хората дават подкрепата си за Владимиров, който е издигнат за втори мандат от наскоро създадената партия "Движение просперитет на Перник". Когато стана кмет през 2019 г., той беше подкрепен от БСП, но отдавна е опозиция на председателя на левицата Корнелия Нинова.


На второ място, перничани поставят кандидата на "Възраждане" Радослав Червенков. За него вотът си са заявили, че ще пуснат, 12.8 на сто. Трети с почти 9% е издигнатият от БСП Кирил Леонов, а четвърти с малко под 7 на сто е кандидатът на "Продължаваме промяната - Демократична България" Георги Недев.


Четиримата с най-висок процент подкрепа се включиха в дебат, организиран от Би Ти Ви. Като основен проблем на Перник бяха посочени липсата на кадри в здравеопазването, тъй като повечето жители на града предпочитат да пътуват до София в търсене на здравна помощ. Именно близостта със столицата беше посочен като друг проблем, тъй като местния бизнес също не може да намери кадри за работа.

 

По време на дебата настоящият кмет и бившият му съпартиец в БСП си размениха реплики за напускането на левицата от страна на Владимиров. Според Леонов това е била неморална постъпка. Владимиров пък отговори, че "няма кой да издържи на тази токсичност" и затова е напуснал левицата.

Още от "Перник"

Земеделците - на национален протест: Планират демонстрации и блокади

Фермерите поискаха оставката на земеделския министър и изпратиха писмо със срок за решение на проблемите им до неделя. В противен случай заявяват, че "следващия вторник ще блокират държавата"

Прочетете повече прочетете повече

Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен проц

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации

Прочетете повече прочетете повече

Кметът на Перник се срещна с чуждестранни гости, дошли за Международния фестивал на маскарадните игри “Сурва“

На срещата, която се проведе в тържествената зала на Минната дирекция, присъстваха представители на 17 маскарадни групи, както и членове на ФЕКГ и делегации от 15 държави

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени