Бойко Борисов: Мисленето на "Промяната" е незаконно, като болшевиките - тяхното дело е право и всеки, който е срещу тях е враг (НА ЖИВО)

Когато дойдохме на власт първото нещо, което направихме е да поправим театъра в Перник, каза Борисов

Бойко Борисов в Перник
Бойко Борисов в Перник Източник: Скрийншот/Facebook

Театърът изгоря, когато БСП беше на власт, а Първанов - президент. Когато дойдохме на власт първото нещо, което направихме е да поправим театъра. Опитаха се днес от РЗИ да ни правят проблем за маските - в София влизат в сила от понеделник. Това са същите хора, които горяха маски. Господ бави, но не забравя. Това каза в Перник лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

В Пернишка област има над 10 манастира, над 10-15 църкви, които сме направили, възстановили и построили. Не само това - и пътищата към тях. Помните как се качвахте на Гигинския манастир. На пътя за Земенския манастир не искат да сложат последния слой асфалт. Велоалея няма да ви направят - а ние ви направихме метрото и паркинга в Горна баня към него. Чест му прави на кмета от БСП - днес посрещна ме, благодари. Всичко, окето направихме в Пернишко е за хората - подпорни стени по Струма, по 6-7-8 млн. Нищо, че е червен кмет - правили сме го за перничани. 

 

При най-добър кмет на БСП в Перник, БСП нямат депутат, а ние направихме тук един от най-добрите резултати. Работим за хората и хората се отблагодариха - и на кмета от БСП, и на ГЕРБ. Не можеш да излъжеш народа. Грешката на управляващите е, че се опитват да излъжат народа. Бойко Рашков, Кирил Петков, Асен са министри от година и половина. Борбата с корупцията се доведе до няколко незаконни действия, заяви бившият пермиер.  

КЕВР по време на нашето управелние ние сложихме бивш депутат от ДСБ, за да е максимално неутрален. Ние настоявахме този човек да остане начело на регулатора, казахме им най-човешки - хора, това момче, което слагате не става, ще предизвикате хаос. Мисленето им е незаконно, като болшевиките - тяхното дело е право и всеки, който е срещу тях е враг. 


Нямаше да коментирам вчерашния запис, ако не бяха няколко неща. При Ризова отиде Атанас Атанасов - който ми е бил заместник, знам му качествата. Каквото сам си направиш, никой не може да ти го направи. Христо Иванов има силата да трие записи от сайтовете на независими медии като Дарик. Къде виждате пропагандата на ГЕРБ? Вие имате силата да триете публикации от независими сайтове. Ние нямаме такава сила, но те имат тази сила. 

 

За тях не е проблем да говорят за орган, като най-силната им теза е за този орган като за бухалка. За тях новото КПКОНПИ се нарича "бухалка". "Бухалчица", ако щете го наречете! И тук въпросът е дали и друг може да се хване за бухалката. Става като в пернишки виц - един в дискотека гледа няккави, че се бият и пита: Това частен бой ли е или можем и ние да се подключим? Сега и ние това питаме - можем ли да се включим и ние сега. 

Могат да си трият сайтове, могат да си трият новини и това е "свобода на медиите". Те още за какви неща говорят. И вижте им начина на мислене. Защото ГЕРБ навремето имали Георги Марков ние ще ги атакуваме там, за да не може комунистът Бойко Рашков да ни го приписват на нас. Вижте за какво се готвят. Въпросът е в стила и начина им на мислене. Казах ли ви аз, че те освен за постове и пари, за друго не си говорят. Да държат властта до последно, за да им вървят корупционните схеми. Ние никога нямаше да позволим тези цени - в пъти по-високи. Нито тока щяхме да вдигнем, нито газа, нито бензина и нафтата. Това ви го гарантирам. 

 

В записа аз не чух нито един въпрос за това, което касае хората - за инфлацията, за цените, за Плана за възстановяване. Само постове. Те наричаха ИТН мафията допреди няколко дни, мафията, която иска да краде. Те сега казват така - вече са приемливи, когато могат да оставят и нас да крадем, те стават приемливи. Ама едните не били достатъчно бели, другите не били достатъчно мафия. Но когато са с тях - вече са добри. Всички тези разговори показват, че най-малко ги интересуват държавата и хората. 


Затова в лудниците най-трудно се пазят самоубийците. Да искаш сега да управляваш е точно това - самоубийство. Държавата е тотално счупена и надеждата, че тя може да се оправи през следващите месеца е нулева. Набълбукахте се с такива схеми, че действително ви е нужен Бойко Рашков, за да ви пази. 

Много, много ще е трудно, защото народът толкова го изцедиха с цените, с инфлацията и ако прави промени, той иска да е гарантиран, че всичко ще мине като лош сън и ще се върнат пак старите цени на тока, на газа. Ама ние ги държахме 12 г. ниските цени. Свариха ви като жабите - за 6-7 месеца точно така свариха народа. Токът ви, газът ви, курортът ви - всичко нагоре. И най-лошото - разделение, омраза между всички!

Нямаше да кажа дума за вчерашния запис, ако не баха казали, че ние сме им виновни. Записаха ви в парламента, излъчиха го Възраждане, не ви е записал Бойко Борисов. Само преди две седмици Нинова и Василев казаха, че държавата цъфти. А сега веднага взеха да говорят - как ще ходим на избори, имало криза. Кое е вярно?

Тази гражданска война на омраза - нищо добро не ни очаква, ако така парцелираме страната. Ние винаги сме били готови да дадем крачка назад, да сме толерантни. Аз не мисля да живея другаде - живея ей там, зад баира. Няма да ходя никъде. Това ни е посланието към тях. 

Още от "Перник"

Земеделците - на национален протест: Планират демонстрации и блокади

Фермерите поискаха оставката на земеделския министър и изпратиха писмо със срок за решение на проблемите им до неделя. В противен случай заявяват, че "следващия вторник ще блокират държавата"

Прочетете повече прочетете повече

Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен проц

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации

Прочетете повече прочетете повече

Кметът на Перник се срещна с чуждестранни гости, дошли за Международния фестивал на маскарадните игри “Сурва“

На срещата, която се проведе в тържествената зала на Минната дирекция, присъстваха представители на 17 маскарадни групи, както и членове на ФЕКГ и делегации от 15 държави

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени