Бойко Борисов в Перник: Нарочно не правят правителство, за да актуализират бюджета и да крадат (ВИДЕО)

Нинова се радва като дете на играчка, добави той

Бойко Борисов в Перник
Бойко Борисов в Перник

Бойко Борисов продължава с обиколките си из страната. Днес лидерът на ГЕРБ посети Перник по повод 14-годишния рожден ден на партията в миньорския град. С него беше бившият финансов министър и настоящ депутат от Перник Кирил Ананиев. "Честит рожден ден! Още кога казах, че тези няма да направят правителство, ще държат всичко, за да може Румен Радев да управлява. Първите лъжи на Радев бяха, че всичко било похарчено. Да се правело нещо, но без лидери. Защо? Като се издъните да хвърлите министрите в коша. Половин милиард за избори. Била скъпа демокрацията. Била скъпа, но е и отговорност. Румен Радев и партиите, които застанаха срещу нас, са виновни за настоящия хаос. Отдавна казах, че са се разбрали да направят всичко възможно да няма правителство. Целта на Радев е да  контролира еднолично държавните ресурси и да си осигури победа на президентските избори. Безумно е да има избори през седмица през ноември, защото на Радев нямало да му хареса предсрочният парламентарен вот да се проведе заедно с президентските избори. Заради неговата амбиция българските данъкоплатци ще платят над половин милиард лева за избори. Тези хора не разбират, че демокрацията е скъпа, но изисква отговорно поведение. Ако е достоен политик, Корнелия Нинова трябва да върне мандата още днес, защото стана ясно, че никой няма да я подкрепи. "Да, България" каква консервативна партия била, тя си е социалистическа'', обърна се към хората Борисов.

 

Лидерът на ГЕРБ не подмина и вчерашното интервю на Слави Трифонов по БНТ. "Христо Иванов и Мая Манолова щяха да се борят със задкулисието, но вчера стана ясно, че тайно са ходили да се молят за постове при Слави Трифонов. Както ме обикаляха мен навремето, така сега коленичат пред него. Министрите на Румен Радев Кирил Петков и Асен Василев лично са настоявали Слави Трифонов да ги остави министри. Нали щяха да преговарят публично и прозрачно, защо тогава са се срещали тайно?! По време на изборите всички работеха за Слави Трифонов, стана лош едва след като им отказа министерски постове. Това е задкулисие!", заключи лидерът на ГЕРБ.

 

Борисов коментира и служебното правителство на Румен Радев. "Най-много ме дразни като кажат, че ще пращат хора на границата. Ние бяхме направили да няма нулева миграция. Отидох в Брюксел и донесох 360 млн. лв. на България за границата. Сега щели да правят нови центрове. Само ще похарчат едни нови пари. Външната политика е пълен провал. Ние сме против нелегалната миграция. Чак сега започнаха да говорят, че видите ли трябвало да си говорят и да гледаме избирателите. Как ще изчегърташ първата и втората политическа сила. Ще се учудя, ако Корнелия нинова започне да говори, след като три партии са и казали, че няма да правят коалиция с нея. Кога стана лош колегата Слави Трифонов? Всички, като при мене, са ходили да клечат в офиса му. Ние разбрахме ли кога Христо Иванов или Мая Манолова са били при Трифонов. Не го разбрахме. И чак когато им е отказал, стана лош. Съберете се Мая - министър-председател, Корнелия и Хаджигенов вицепремиери и управлявайте. радев насъска народа", каза Борисов.

 

"Като прочетох какви неща пишат за Слави ми стана много криво, защото съм чел същите, когато се повреди колесника на самолета, или пък когато се контузих. Пишеха същите тези хора", заяви Борисов по повод тежките обвинения и коментари срещу Трифонов в социалните мрежи. 


Още от "Перник"

Земеделците - на национален протест: Планират демонстрации и блокади

Фермерите поискаха оставката на земеделския министър и изпратиха писмо със срок за решение на проблемите им до неделя. В противен случай заявяват, че "следващия вторник ще блокират държавата"

Прочетете повече прочетете повече

Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен проц

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации

Прочетете повече прочетете повече

Кметът на Перник се срещна с чуждестранни гости, дошли за Международния фестивал на маскарадните игри “Сурва“

На срещата, която се проведе в тържествената зала на Минната дирекция, присъстваха представители на 17 маскарадни групи, както и членове на ФЕКГ и делегации от 15 държави

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени