Бойко Борисов в Перник: "Промяната" оставиха след себе си апокалипсис, финансист като Кирил Ананиев може да спести и пази парите на българите (ВИДЕО)

Водачът на листата Георг Георгиев изтъкна, че държавата в момента нехае за своите граждани, а илюзиите на Промяната й пречат да видят реалните проблеми на хората

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

"След този апокалипсис, който оставиха Промяната, ще ни трябва неутрален финансист, който умее да спестява и да пази парите на българите. Такъв финансист е Кирил Ананиев. И не случайно го взех за министър". Така започна речта си лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който днес е на среща със симпатизанти и членове в Перник. 

 

Той заяви, че управлението на ГЕРБ е помогнало за възстановяването на манастирите в областта. "На ПП всичко им е схеми. А ние направихме водопроводи, канали, улици, кръгови, Струма, бреговете...", коментира още лидерът на ГЕРБ. Борисов се спря и на проблема с нелегалните мигранти, засилил се особено през последните две години. Той заяви, че ако Европа реши да върне бежанците към родните им места, тези хора ще минат отново през България: "Тези хора бягат от война, но когато са минали с всичките корупционни схеми, които две години вървят с пълна сила, ще задръстят центровете. Помня, когато палиха Харманли, Свиленград, Овча купел. Тогава с президента Ердоган направихме така, че вие да не разберете за какво става въпрос. Е, сега ще разберете. И тогава горчиво ще съжалявате за нас, но то вече е свършило. Българите избраха Промяната, подведоха се по компроматите".

 

"Сега защо не се сещат услужливите медии да питат къде е бившият министър на транспорта?!...", попита емоционално той. "Две години хората слушаха розовите им мечти, "борбата с корупцията", докато не изнесоха милиарди към Русия. По лев ви обраха бе, перничани. За бензина и дизела. От тока ви обраха. Колко да ви оберат повече?! Бойко Рашков е кандидат за депутат от Перник. Така че ще бъде голямо удовлетворение да не го изберат", заяви още той.

 

"Истински се забавлявам с тези момчета. Асен Василев отиде в Казанлък и обеща, че ще им направи надземно метро, с което да си ходят на дискотека до Стара Загора. Я си запишете едно метро от Перник до Скопие, през Банкя, после малко наляво и готово. А самолетът до Скопие помните ли колко летя? Литна, кацна и приключиха. Толкоз. И понеже видяха, че България няма стопанин, не твърда, просто здрава ръка... Онзи ден закриха "Ванче Михайлов" клуба, който Кирил Петков откри. Вие схващате ли?", коментира Борисов.

 

"Ще ви направим надземни метра - до Скопие, до Солун. Шегувам се. Ние като кажем нещо, хората идват и си го търсят от нас... Ама парите ги няма. Как да ви обещая, какво да ви обещая?! Гласувайте на 2-ри с двойката. Желая ви да сте ми живи и здрави. България да победи на мача довечера. Да има по-обективни медии, това е добре за демокрацията, за докладите, това е добре за всички. Желая ви хубава вечер", заяви Бойко Борисов.

 

Предизборното събитие в Перник бе открито със слово от областния координатор на ГЕРБ – Перник инж. Емил Костадинов. "Убеден съм, че на 2 април ще се поздравим с категорична победа", отбеляза той и допълни: "Успех на всички ни!".

 

"По време на нашето управление ние се утвърдихме като водещ партньор в Европа. Страната ни беше в челната тройка с най-нисък дефицит и държавен дълг. Провеждахме правилна икономическа и социална политика. Инвестирахме в най-важните стратегически проекти. Общините бяха нашия приоритет. Не позволихме инфлацията да повлияе на покупателната способност на населението", отбеляза бившият финансов министър Кирил Ананиев и припомни помощта, дадена от кабинета на Борисов за Перник и областта.

 

Като отличен финансист той подложи на унищожителна критика лошото управление на публичните финанси от кабинета на Четворната коалиция. "Върлува корупция във всичките й форми на проявление. Господин Борисов няколко пъти споменава: "Няма да е лесно и ще трябва да положим неимоверни усилия, за да възстановим нормалността в тази държава". Но съм радостен да видя толкова млади хора в листата на ГЕРБ за предстоящите избори. Аз съм до тях и се надявам след 2 април опитът за съставяне на правителство да е успешен. Днес стабилно правителство е необходимо повече от всичко. А правителство без ГЕРБ и СДС, бъдете сигурни, е невъзможно", подчерта Кирил Ананиев.

 

На трибуната излезе водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Перник Георг Георгиев. "Аз рядко оставам без думи, но смисълът на всичко, което правим, това защо сме по-добри и това, което те никога няма да го имат, е тук, тук и тук. Аз съм благодарен на нашия лидер господин Борисов за това, че във времето той устоя. Не само устоя, но в тези бурни времена на неразбирателство и конфронтация успя да издигне гласа на младите хора. 15 от тях ще заемат своите места на депутатските банки. Това са хора, заслужили доверието на нашия лидер и аз му благодаря, че даде възможността за реализация на младите хора - да отстояват и да се борят за една много по-добра България", отбеляза Георгиев.

 

Бившият зам. министър на външните работи изтъкна, че държавата в момента нехае за своите граждани, а илюзиите на Промяната й пречат да видят реалните проблеми на хората. "Днес ние от ГЕРБ сме длъжни да направим България отново стабилна. И съм сигурен, че на 2 април това ще се случи", заяви още Георг Георгиев.

 

Той помоли да се качат на сцената кандидатите от листата на ГЕРБ. Лидерът на МГЕР припомни псевдоморала и псевдопочтеността на "шарлатаните" от Промяната и изтъкна, че управлението на ГЕРБ винаги е вадило България от кризи и е водило държавата към успех и просперитет. "На 2 април ще се поздравим с победа. И не само тук, но в цяла България.

 

Още от "Перник"

Земеделците - на национален протест: Планират демонстрации и блокади

Фермерите поискаха оставката на земеделския министър и изпратиха писмо със срок за решение на проблемите им до неделя. В противен случай заявяват, че "следващия вторник ще блокират държавата"

Прочетете повече прочетете повече

Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен проц

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации

Прочетете повече прочетете повече

Кметът на Перник се срещна с чуждестранни гости, дошли за Международния фестивал на маскарадните игри “Сурва“

На срещата, която се проведе в тържествената зала на Минната дирекция, присъстваха представители на 17 маскарадни групи, както и членове на ФЕКГ и делегации от 15 държави

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени