Георг Георгиев: ПП-ДБ искат да създадат хаос - такъв, какъвто създадоха в изпълнителната власт, да го пренесат и в местната

Светът се намира в състояние на война, Европа е в състояние на война и не можем да се усукваме по отношение на политиката си спрямо Украйна и Русия, добави водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Перник

Георг Георгиев
Георг Георгиев Източник: Zonanews

"Партиите гледат към местните избори наесен. Ако разбият и местната власт, това ще бъде краят на държавата. Те (ПП и ДБ, бел. ред.) искат да създадат хаос - такъв, какъвто създадоха в изпълнителната власт, да го пренесат и в местната". Това коментира водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Перник Георг Георгиев пред БНТ.

 

По думите му единственото, което се чува в момента е липсата на възможност за създаване на правителство. Георгиев не може да си представи дали съществува коалиция, която не може да се разбере по темата за бюджета.

 

ГЕРБ усещат провалите на ПП всеки ден във всичко - в инфлацията, в магазините, в бензина, в газта, в международния имидж на държавата. Откакто правителството на Кирил Петков не управлява се вижда каква е цената на бензина, на дизела, на енергоносителите какви са в момента, сравни Георгиев.

 

Той посочи, че властта никога не може да бъде цена за нищо. Никога за ГЕРБ персоните и фигурите не са били важни и че една реформа се съдържа в това да се махне главният прокурор Иван Гешев и да се сложи "комунистическият следовател" Бойко Рашков. Ако Рашков е емблемата на добрите демократични сили, то каква е самата коалиция ПП-ДБ, недоумява лидерът на МГЕРБ.

 

По отношение на премахването на Паметника на съветската армия, Георгиев добави, че това изисква широк консенсус. Светът се намира в състояние на война, Европа е в състояние на война и не можем да се усукваме по отношение на политиката си спрямо Украйна и Русия. Военнотехническата помощ за Украйна се осъществи единствено и само поради инициативата на ГЕРБ, коментира той.

Още от "Перник"

Земеделците - на национален протест: Планират демонстрации и блокади

Фермерите поискаха оставката на земеделския министър и изпратиха писмо със срок за решение на проблемите им до неделя. В противен случай заявяват, че "следващия вторник ще блокират държавата"

Прочетете повече прочетете повече

Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен проц

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации

Прочетете повече прочетете повече

Кметът на Перник се срещна с чуждестранни гости, дошли за Международния фестивал на маскарадните игри “Сурва“

На срещата, която се проведе в тържествената зала на Минната дирекция, присъстваха представители на 17 маскарадни групи, както и членове на ФЕКГ и делегации от 15 държави

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени