Георги Свиленски: Станислав Владимиров да напусне и поста си на кмет на Перник

Той призова и Петър Витанов да освободи евродепутатското си място

Георги Свиленски и Крум Зарков, БСП
Георги Свиленски и Крум Зарков, БСП Източник: Zonanews

Георги Свиленски със сериозни критики към напусналия БСП кмет на Перник. Той го обвини в злословене срещу партията и го призова да напусне и поста си като градоначалник.

 

"Станислав Владимиров имаше 18 000 гласа с подкрепата на БСП при избирането му за кмет, а на последните избори там партията имаше 3500 – питайте го къде отидоха другите гласове, от добра работа ли е?", каза пред bTV Георги Свиленски по повод напускането на БСП на пернишкия кмет и 50 души от местната структура.

 

Станислав Владимиров
Станислав Владимиров Източник: БСП-Перник

"Тези хора никога не са работили за БСП, те са клиентела на ГЕРБ, обслужват интересите им. Спомняте си колко пъти Бойко Борисов ходи да се прегръща с него, питайте г-н Владимиров законен ли е водопроводът, в прокуратурата ли е, къде отидоха парите. Ще го питат перничани на изборите", коментира още Свиленски.

 

Петър Витанов
Петър Витанов Източник: БСП

Той призова кмета да напусне и поста си, след като напусна БСП, и на предстоящите избори да се яви "като какъвто прецени".

Свиленски коментира също така, че Петър Витанов трябва да освободи евродепутаското място.

 

"Така директорката на "Булгаргаз" Деница Златева трябва да стане евродепутат, тъй като тя е следващата в списъка", обяви той.

 

"Витанов е сред изключените 14 от съботния конгрес на партията. Той може и член на Светия синод да иска да стане, ама не го искат. 500 делегати казаха, че не го искат, защото бута и блъска на микрофона и петни партията", заяви още зам.-председателят на БСП.

Още от "Перник"

Земеделците - на национален протест: Планират демонстрации и блокади

Фермерите поискаха оставката на земеделския министър и изпратиха писмо със срок за решение на проблемите им до неделя. В противен случай заявяват, че "следващия вторник ще блокират държавата"

Прочетете повече прочетете повече

Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен проц

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации

Прочетете повече прочетете повече

Кметът на Перник се срещна с чуждестранни гости, дошли за Международния фестивал на маскарадните игри “Сурва“

На срещата, която се проведе в тържествената зала на Минната дирекция, присъстваха представители на 17 маскарадни групи, както и членове на ФЕКГ и делегации от 15 държави

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени