ГЕРБ-Перник подари нови екипи на футболистите от "Димитровец"

Стадионът в община Ковачевци е една от базите в страната, която се модернизира по Програмата за развитие на селските райони. В реновирането бяха вложени близо 4 400 000 лв.

ГЕРБ-Перник подари нови екипи на футболистите от Димитровец
ГЕРБ-Перник подари нови екипи на футболистите от Димитровец Източник: ПП ГЕРБ

Чисто нови екипи и пожелания за успехи и много победи получиха спортистите на футболен клуб "Димитровец" в община Ковачевци  от кандидатите за народни представители от коалиция ГЕРБ–СДС в 14-ти МИР Перник. Те разговаряха с момчетата за предстоящите им изяви и ги запознаха с приоритетите, залегнали в управленската програма на ГЕРБ за следващите четири години в областта на спорта. "Правителството ще продължи с изграждането и реконструкцията на спортни съоръжения в цялата страна. Ще се повишат и средствата, които се отпускат за спортните клубове. Сред предимствата в областта на спорта са изграждането на физкултурни салони в училищата, които нямат условия за провеждане на часовете по физическо възпитание", сподели водачът на листата Кирил Ананиев. Той допълни още, че в следващите четири години се очаква да започнат сериозни инвестиции в изграждането и реконструкция на плувни басейни.

 

Стадионът в община Ковачевци е една от базите в страната, която се модернизира по Програмата за развитие на селските райони. Съоръжението е построено през 1980 година. В реновирането бяха вложени близо 4 400 000 лв. В рамките на проекта беше  реконструирано футболното игрище, лекоатлетическата писта и пясъчникът за дълъг скок.

ФК "Димитровец" е създаден през 1928г. През годините тимът се състезава в "А" областна група на град Перник и региона.

Още от "Перник"

Земеделците - на национален протест: Планират демонстрации и блокади

Фермерите поискаха оставката на земеделския министър и изпратиха писмо със срок за решение на проблемите им до неделя. В противен случай заявяват, че "следващия вторник ще блокират държавата"

Прочетете повече прочетете повече

Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен проц

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации

Прочетете повече прочетете повече

Кметът на Перник се срещна с чуждестранни гости, дошли за Международния фестивал на маскарадните игри “Сурва“

На срещата, която се проведе в тържествената зала на Минната дирекция, присъстваха представители на 17 маскарадни групи, както и членове на ФЕКГ и делегации от 15 държави

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени