Гражданската квота в листата на БСП в Перник ще изключва редови социалисти

Под ръководството на Нинова БСП е трета политическа сила, никоя от парламентарно представените партии не гори от желание да разговаря с нея

Георги Чернев
Георги Чернев

Гражданската квота Георги Чернев – спуснат лично от Корнелия Нинова на второ място в листата на коалиция "БСП за България" в Перник, щял да изключва "вътрешни врагове" на партията, съобщава сайтът "Червен ефир". Това става ясно днес, след като Чернев пусна до пернишките медии декларация в подкрепа на Корнелия Нинова и настоява за изключване на членове на БСП, маркирани от него като "вътрешни врагове". Социалисти недоумяват как служебно поставен кандидат, абсолютно неприемлив за пернишката партийна организация, човек извън БСП и на всичкото отгоре, събрал едва 398 преференциални гласа, си позволява такива оценки за дългогодишни партийни кадри. В декларацията, под която не е ясно чии подписи стоят, се говори за "партийни и национални предатели", на които партийното положение трябва да бъде разгледано от националните органи на БСП и партията да се яви на новите избори без вътрешни врагове.

 

Явно, независимо от фактите, че под ръководството на Нинова БСП е трета политическа сила, никоя от парламентарно представените партии не гори от желание да разговаря с нея, в Благоевград предстоят нови местни избори и БСП остава само с трима кметове на областни градове, а Перник има най – известния и одобряван кмет – социалист, неизвестни граждански квоти, търсейки популярност за наранено его и хора с нереализирани амбиции, ще продължат да сеят разделение, раздор и да търсят "врага с партиен билет". Това споделиха възмутени членове на БСП. "Явно ще ни правят процес тип "Трайчо Костов", казаха още те. Припомняме, че наред с Велико Търново, Стара Загора, Видин, организации от област Благоевград и отделни видни фигури на левицата, Перник също поиска оставка на Нинова и провеждане на нов Конгрес на Столетницата заради катастрофалната загуба на изборите.

 

Ето и декларацията на Чернев без редакторска намеса:

Декларация 

за подкрепа за Корнелия Нинова

Ние, членовете на БСП и симпатизанти от Перник и селата около тях се присъединяваме към силната подкрепа , която Нинова получи от германските и австрийски социалисти, от българските граждани и социалисти, 85% от които я подкрепиха на вътрешнопартийни избори, от председателите на 200 партийни организации от цялата страна, с които тя се срещна. Ние се разграничаваме от позицията на ИБ на ОбС на БСП Перник, с която искат нейната оставка, без да са я обсъдили с общинската организация.

Срещу Нинова застанаха привърженици на Истанбулската конвенция и на ГЕРБ. Тези, които се прегърнаха с ГЕРБ и искат нейната оставка са не просто партийни предатели, а и национални. 

България е в опасност. В разгара на тежка пандемия, икономическа и политическа криза, когато повече от всякога имаме нужда да бъдем заедно, да сме силни – и в радостта, и в болката, и в грижата за тежкото „утре“ …

Как ще живеем по този начин? С омраза? В тази братоубийствена вражда? Защо поставяме на карта демократичните ценности, които изповядваме? Сега , най-важното е разумът да надделее над безумието.

Предателите, които и поискаха оставката, работят срещу БСП и трябва да бъде разгледано тяхното партийно положение от националните органи на БСП.

Партията трябва да продължи напред и да се яви с нови сили и без вътрешни врагове на предстоящите избори, които да спечели. Партията има необходимост от обединение. Да се научим да уважаваме своите членове и нашите авторитети. 

Твърдо подкрепяме Корнелия Нинова като председател на БСП и я каним на среща в област Перник.

Нинова трябва още веднъж да заяви своята решимост в битката с ГЕРБ и нездравите сили в БСП. Изпитанието пред БСП е в това – как при тези реалности да очертае разумния път на партията и на страната. 

Националният съвет на БСП трябва веднага още веднъж твърдо да заяви своята подкрепа за президента Радев.

14 април 2021 г, гр. Перник

Още от "Перник"

Земеделците - на национален протест: Планират демонстрации и блокади

Фермерите поискаха оставката на земеделския министър и изпратиха писмо със срок за решение на проблемите им до неделя. В противен случай заявяват, че "следващия вторник ще блокират държавата"

Прочетете повече прочетете повече

Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен проц

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации

Прочетете повече прочетете повече

Кметът на Перник се срещна с чуждестранни гости, дошли за Международния фестивал на маскарадните игри “Сурва“

На срещата, която се проведе в тържествената зала на Минната дирекция, присъстваха представители на 17 маскарадни групи, както и членове на ФЕКГ и делегации от 15 държави

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени