Кирил Ананиев присъства на първата копка на реконструкцията на водопровода в две радомирски села

Кметският наместник на село Жедна Людмила Борисова заяви, че водопроводната мрежа в тези села е строена през 1958 година и е силно амортизирана, като загубите на вода по трасето са значителни

Кирил Ананиев
Кирил Ананиев Източник: ПП ГЕРБ

Започна реконструкцията на довеждащия водопровод между радомирските села Жедна и Негованци. Средствата за реализирането на проекта бяха отпуснати от правителството и са в размер на 2 100 000 лв.

 "Използвам момента да споделя, че за предходния мандат на правителството на ГЕРБ - община Радомир е получила допълнителни средства в размер на приблизително 7 млн. лв. за изпълнение на различни инфраструктурни проекти", сподели водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС за 14-ти МИР - Перник Кирил Ананиев, който присъства на символичната първа копка в село Жедна.

 

Първа копка с. Ждена и с. Негованци
Първа копка с. Ждена и с. Негованци

"Община Радомир получи подкрепа и в размер на 14, 8 млн. лв. по националната Програма за енергийна ефективност, както и 264 000 лв. за финансиране на ВиК обекти от МРРБ. Образователната и религиозната инфраструктури също са подкрепени с национални средства под формата на субсидии", посочи Кирил Ананиев и допълни, че ангажиментът към общината няма да приключи с този мандат.

 

Кметският наместник на село Жедна Людмила Борисова заяви, че водопроводната мрежа в тези села е строена през 1958 година и е силно амортизирана, като загубите на вода по трасето са значителни. С изпълнението на проекта ще се подобрят експлоатационните характеристики на довеждащия водопровод, ще се намалят загубите на питейна вода и ще се подобри водоснабдяването както на  селата Жедна и Негованци, така и на съседните Касилаг и Житуша.

 

Кирил Ананиев-3
Кирил Ананиев-3

"Отпуснатите средства от правителството за ремонт и рехабилитация на довеждащия водопровод са плод на сериозната ангажираност на местната власт към проблемите на хората", заяви Светослав Кирилов, който е трети в листата за народни представители.

 

На място присъстваха още и другите кандидати за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС в област Перник  - Десислава Ахладова, инж. Емил Костадинов, Александър Александров, д-р Александър Александров Стефан Маринов и Христина Георгиева.

Още от "Перник"

Земеделците - на национален протест: Планират демонстрации и блокади

Фермерите поискаха оставката на земеделския министър и изпратиха писмо със срок за решение на проблемите им до неделя. В противен случай заявяват, че "следващия вторник ще блокират държавата"

Прочетете повече прочетете повече

Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен проц

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации

Прочетете повече прочетете повече

Кметът на Перник се срещна с чуждестранни гости, дошли за Международния фестивал на маскарадните игри “Сурва“

На срещата, която се проведе в тържествената зала на Минната дирекция, присъстваха представители на 17 маскарадни групи, както и членове на ФЕКГ и делегации от 15 държави

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени