Кирил Ананиев за "Промяната": През целият им 6-месечен мандат не са създали нищо (НА ЖИВО)

Нека това лято бъде лятото на нашето недоволство, каза областният координатор на ГЕРБ в Перник Емил Костадинов

Кирил Ананиев в Перник
Кирил Ананиев в Перник Източник: Скрийншот/Facebook

Лидерът на ГЕРБ и неговият екип са на посещение в Перник. "1 година не успяха да ни изчегъртат и днес не сме се отклонили от идеята за благоденствие на България. Ние сме тук, а тях утре ще ги няма. От нас зависи колко бързо ще се справим с нанесената щета. Те пропуснаха контрола над кризата. Ето ни пред нова тревожна есен. Нека това лято бъде лятото на нашето недоволство. Нашите депутати прекроиха бюджета, така че годината да  е по-добра. Перник е единствената област, която има толкова успешен финансов министър". Това заяви областният координатор на партията в Перник Емил Костадинов. 

 

Искам да направя една съпоставка на финансовата политика, която води нашето правителство и тази на днешните управляващи. Винаги сме спазвали фискалната политика, защото тя е в основата на публичните финанси. А когато публичните финанси са добре, може да се реализират политики. Благодарение на това ние изгарждаме кръвоносната система на България - пътища и магистрали, училища и спортни обекти. Освен това искам да Ви кажа, че правителствата ан г-н Борисов обърнахме внимание на хората, които вярват в Бога. Финансирахме със сериозни суми, за да могат тези храмове да станаг притегателен център за живеещите и гостите на Пернишка област. Това каза бившият финансов министър и депутат от Перник Кирил Ананиев. 

 

Какво ни представиха в началото на годината от ПП. Те направиха едни грешни сметки, с неправилна икономическа прогноза. Трябваше ние да помогнем, за да дадем нова физиономия на този бюджет. Предвидихмередица мерки, които да помогнат на бизнеса да се изправи на крака, а българските граждани да поемат всички кризи, които има. Какво ни представите те? Че ще пуснат линията Скопие-София, мислех си, че може би трябваше да пуснат линията от Ловеч, където трябваше да се произвеждат електромобили. Обещаха ни няколко моста на Дунав, няколко тунела под Стара планина. 

През целият им 6-месечен мандат не са създали нищо. Както казва нашият лидер - за това време не успяха да построят и една колибка за птици. 

 

Изговориха толкова лъжи, манипулации, но ние трябваше да запретнем ръкави и да направим от техния бюджет нещо, което да помогне на бизнеса, на земеделците - помогнахме им с 300 млн. лева, дадохме на общините 130 млн. лева, подкрепихме и висшето образование, науката, за християнските и мюсюлманските храмове. 

Тепърва предстоят много трудности, световна ценова криза, бежанска криза, инфлация. Ние на тях не разчитаме. Ако ни гласувате доверие и направим, правителство, можете да сте сигурни, че ще успеем с божията помощ и нашата програма, завърши бившият финансов министър.

 

Делян Добрев започна с цитат на съдружник на Асен Василев за неговите измами, че е гениален измамник. Крадат от бензина - по 1 лв. на литър, крадат от геотермални енергии, от Gemcorp, от батерии. И забележете - крадат в милиарди, всяка от тези схеми е за милиарди. Това 10 и повече милиарда. Гениални измамници - това не го казвам аз, казва го неговият съдружник. Добрата новина от вчера е, че изборите идват. Надявам се българското общество да е прогладнало, да е видяло как го обират всеки един ден, от всеки литър гориво. Дори и тези, които не ползват горива - и от тях крадат. Защото в стоките, които купувате влиза тази кражба на управляащите през горивата, възмути се бившият енергиен министър Делян Добрев. 

Радомир Чолаков
Радомир Чолаков Източник: Скрийншот/Facebook

Тези дни стана актуално да си говорим за правовата държава, каза Радомир Чолаков. Когато се заканиха, че ще ти чегъртат, ние им отговорихме, че ГЕРБ ще отговори с инструментите на правовата държава. Заредихме се с търпение - и започнаха да се случват различни неща. Преди година забраниха на правителството на Бойко борисов да извършва определени разпоредителни действия. Сезирахме на 26 юли 2021 г. КС и през септември Конституционния съд реши, че тази забрана е противоконституционна, добави депутатът от ГЕРБ-СДС.

 

Благодарение на нас стана ясно след това, че Кирил Петков е нарушил конституцията - пак с решение на Конституционния съд. Миналат събота в Ямбол казахме, че сме само 59 народни представители. Но тези 59 души всеки ден отвоюваха правовата държава от този башибозук. Успяваме съ ссилата на правото, защото правото е на наша страна. Това беше миналата седмица и аз дори не предполагах, че за една седмица ще спечелим още 3 победи. Ето, така действа правовата държава. Днес може да кажем, че ако сме отговорни хора, ние нямаме право повече да позволяваме на тези хора (ДБ и ПП, бел. ред) да говорят за съдебна реформа и правова държава. Ако някой ще говори за съдебна реформа и право, това вече ще сме ние, допълни Чолаков. 

 

Съдебната реформа не е чегъртане, не е закриваш структури талибански. Тя е тих, педантичен, професионален труд. Няма да има чегъртане, няма да има закриване на структури, няма да има реваншизъм. Държим българската правосъдна система да остане свободна, професионална, независима - такава, каквато показва че е. Съжаляваме единствено, че не успяхме да убедим КС за машинното гласуване. Предлагам да се заредим с търпение, да отидем на избори, да ги бием там и след това ще върнем хартиените бюлетини. България е правова държава, тя ще бъд еправова държава и ние гарантираме това, завърши Радомир Чолаков. 

 

Още от "Перник"

Земеделците - на национален протест: Планират демонстрации и блокади

Фермерите поискаха оставката на земеделския министър и изпратиха писмо със срок за решение на проблемите им до неделя. В противен случай заявяват, че "следващия вторник ще блокират държавата"

Прочетете повече прочетете повече

Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен проц

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации

Прочетете повече прочетете повече

Кметът на Перник се срещна с чуждестранни гости, дошли за Международния фестивал на маскарадните игри “Сурва“

На срещата, която се проведе в тържествената зала на Минната дирекция, присъстваха представители на 17 маскарадни групи, както и членове на ФЕКГ и делегации от 15 държави

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени