Кметът на Перник алармира: Струма е отровена, водата е кафява

Станислав Владимиров се жалва, че няма държавна институция, която да замери какво тече

Замърсената река Струма
Замърсената река Струма Източник: Facebook

За замърсяването на река Струма сигнализира в социалните мрежи кметът на Перник Станислав Владимиров късно вечерта снощи. Той качи и снимка на почервенелите води.

 

"Река Струма бе отровена тази нощ. Държава няма! Сигнализирах веднага министъра на околната среда и водите, няма да направят НИЩО тази нощ. Евентуално утре. Няма държавна институция, която да замери какво тече в реката. И на никой в София не му пука!", написа той малко след полунощ.

 

Само за няколко часа публикацията натрупа десетки коментари, включително и съвети да се обърне към РИОСВ. Някои от тях обаче припомнят, че от 2020 г. пернишката и кюстендилската регионални инспекции са обединени.

 

На сайта на РИОСВ - Перник това е потвърдено, като се изброява дълъг списък с населени места, за които той обединява - включително и за София-област. Последното съобщение там е от юни 2020 г.

Още от "Перник"

Над 126 млн. лв. ще се инвестират в градски транспорт с нулеви емисии, зарядни станции и инфраструктура за безопасна гра

Те ще бъдат насочени към общините Айтос, Асеновград, Велинград, Враца, Габрово, град Добрич, Казанлък, Ловеч, Пазарджик, Перник, Петрич, Самоков, Сливен, Хасково и Шумен

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени