Кметът на Перник от БСП излиза на протест срещу Рашков заради бума на престъпността

Перник е подложен на невиждан от десетилетия уличен тормоз от съмнителни лица, възмущава се той

Станислав Владимиров
Станислав Владимиров

Станислав Владимиров, кмет на община Перник
Фейсбук

Последните месеци и най-вече дни, град Перник е подложен на невиждан от десетилетия уличен тормоз от съмнителни лица. Тормоз, в който се пребиват деца и възрастни по най-жесток начин. Полицията бездейства. Перник се страхува. 
Това е недопустимо!
Призовамам органите на реда в близките няколко дни да предприемат СПЕШНИ мерки, в които да докажат на обществото, че Перник е безопасен град. Да убедят гражданите на Перник, че са защитени.  
Ще поискам ПОМОЩ ОТВЪН, ако пернишката полиция не може или не иска да се справи с хора, които бият невинни граждани в Перник и не получават ответна реакция. 
Ако органите на реда не се задействат светкавично, не покажат, че са на страната на хората, ще бъда ПРИНУДЕН ДА ИЗЛЯЗА НА ПРОТЕСТ, заедно с перничани, защото ние искаме да живеем в сигурен и спокоен град.  
Откакто съм кмет на Перник положих доста усилия, за да се намали уличната престъпност. Камери има почти навсякъде из града. Но за няколко дни всичко може да се срути, ако полицията абдикира от задълженията си. 
Искам перничани да знаят, че СЛЕДЯ ВСИЧКО! И няма да оставя града да бъде сплашван от мутри или деца, които си играят на мутри. 
Перничани, БЪДЕТЕ В ГОТОВНОСТ, ако полицията не може да защити града ни, да го направим ние. Ако трябва ще излезем на улицата. И аз ще бъда НА ПЪРВИЯ РЕД С ВАС. Защото утре пострадал може да бъде вашето дете или родител. 
Органите на реда са на ход. Успокойте перничани. Те не могат да спят спокойно! Няма да спя и аз!

 

 

Публикацията му идва на фона на информацията за жесток побой в Перник. Местна футболна легенда и настоящ треньор е в "Пирогов" с множество травми след нападение в центъра на града. Всички прокурори в Перник си направиха самоотвод, защото задържаният и след това освободен заподозрян за случая е син на прокурор. След като обявяват публично във "Фейсбук" за побоя на треньора, със семейството се свързват много хора, които разказват за още подобни случаи.



Още от "Перник"

Земеделците - на национален протест: Планират демонстрации и блокади

Фермерите поискаха оставката на земеделския министър и изпратиха писмо със срок за решение на проблемите им до неделя. В противен случай заявяват, че "следващия вторник ще блокират държавата"

Прочетете повече прочетете повече

Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен проц

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации

Прочетете повече прочетете повече

Кметът на Перник се срещна с чуждестранни гости, дошли за Международния фестивал на маскарадните игри “Сурва“

На срещата, която се проведе в тържествената зала на Минната дирекция, присъстваха представители на 17 маскарадни групи, както и членове на ФЕКГ и делегации от 15 държави

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени