Коалиция ГЕРБ –СДС Перник: Ще продължим да помагаме за възстановяването на духовния живот в областта

На духовния празник беше направен и тържествен водосвет за рехабилитиране на асфалтовия път от разклона на главното шосе до манастира. Стойността на проекта е 290 000 лв.

Кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ – СДС  в Перник присъстваха днес на Архиерейска света Литургия
Кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ – СДС  в Перник присъстваха днес на Архиерейска света Литургия Източник: ПП ГЕРБ

Кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ – СДС  присъстваха днес на Архиерейска света Литургия,  оглавявана от Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, по случай празника на манастира "Св. Четиридесет мъченици" в село Лева река, община Трън. Свещи за здраве и успех в храма запалиха водачът на листата министър Кирил Ананиев, министърът на правосъдието Десислава Ахладова, която заема второто място в листата и кандидатите за народни представители Светослав Кирилов, инж. Емил Костадинов, Александър Александров, д-р Александър Александров, Стефан Маринов и Христина Георгиева.

 

Водачът на листата Кирил Ананиев
Водачът на листата Кирил Ананиев

На духовния празник беше направен и тържествен водосвет за рехабилитиране на асфалтовия път от разклона на главното шосе до манастира. Стойността на проекта е 290 000 лв. От тях  200 000 лв. се осигуряват по Програмата за развитие на селските райони. В края на миналата година правителството отпусна на Община Трън 150 000 лв. С тях ще се направи основен ремонт на водопроводната мрежа и ще се ремонтира каптажът в село Лева река за 60 000 лв. Включени са и  90 000 лв. за ремонт на част от пътна мрежа на селото към участъка на манастира.

 

Рехабилитираният асфалтов път от разклона на главното шосе до манастира
Рехабилитираният асфалтов път от разклона на главното шосе до манастира

"Държавата ще продължи да подкрепя тази политика. През месец февруари  правителството отпусна  още 2 200 000 лв. на община Трън за довеждащ водопровод и 1 790 000 за ремонт и изграждане на подпорни стени на моста в кв. "Мурговица", който пострада при обилните снеговалежи в началото на годината, припомни министър Ананиев и заедно с кмета на Трън Цветислава Цветкова посети обектите.

Кандидатите за народни представители разгледаха възстановената  сградата на Леворечкия манастир, която  е съградена като точно копие на напълно разрушените преди години манастирски конаци.

Реконструкцията на проекта е финансирана по ПРСР  в размер на 645 000 лв. Той включва още основен ремонт, възстановяване, обзавеждане на манастира и благоустрояване на прилежащите части на терена около Светата обител.

Още от "Перник"

Земеделците - на национален протест: Планират демонстрации и блокади

Фермерите поискаха оставката на земеделския министър и изпратиха писмо със срок за решение на проблемите им до неделя. В противен случай заявяват, че "следващия вторник ще блокират държавата"

Прочетете повече прочетете повече

Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен проц

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации

Прочетете повече прочетете повече

Кметът на Перник се срещна с чуждестранни гости, дошли за Международния фестивал на маскарадните игри “Сурва“

На срещата, която се проведе в тържествената зала на Минната дирекция, присъстваха представители на 17 маскарадни групи, както и членове на ФЕКГ и делегации от 15 държави

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени