Кръвните изследвания показват, че изгубеният Александър от Перник е намирал начин да приема вода и храна

От "Пирогов" съобщиха: Нощта премина спокойно за 12-годишното момче, настанено в Детската реанимация на болницата

Детска спешна помощ в УМАБЛСМ "Пирогов"
Детска спешна помощ в УМАБЛСМ "Пирогов" Източник: Zonanews

Състоянието на 12-годишния Александър, намерен след девет дни издирване, е стабилно. Детето е преминало през множество изследвания в "Пирогов", където е настанено. Прегледан е от най-добрите специалисти по детско здраве, работещи в лечебното заведение. Момчето ще остане в Реанимация. Кръвните му изследвания показват, че е намирало начин да приема вода и храна. Здравният министър Асен Меджидиев увери, че за Александър се полагат най-добрите грижи. С детето е и неговият баща. Психолози ще работят с момчето, което все още не е говорило.

 

От "Пирогов" съобщиха: "Нощта премина спокойно за 12-годишното момче, настанено в Детската реанимация на болницата. Детето е в стабилно състояние, без непосредствена опасност за живота". Краят на издирването не означава край на разследването, за да се установи дали малкият Сашко не е станал жертва на престъпление. Версиите, по които държавното обвинение ще работи са много. Това заяви Албена Стоилов от Окръжна прокуратура-Перник на брифинг пред журналисти, след като след 9 дни търсене Александър бе намерен.

 

Не са констатирани следи от насилия по детето. На по-късен етап експертите ще се опитат да разговарят с детето в присъствието на бащата, за да разберат повече подробности за случилото се. Стоилова няма сведения да е искан първоначален откуп от бащата на Сашко. Бащата няма конфликтни отношения, с когото и да било, за да дават основание за предполагаемо престъпление. Прокуратурата ще проверява дали малкият Сашко не е държан някъде принудително.

Още от "Перник"

Земеделците - на национален протест: Планират демонстрации и блокади

Фермерите поискаха оставката на земеделския министър и изпратиха писмо със срок за решение на проблемите им до неделя. В противен случай заявяват, че "следващия вторник ще блокират държавата"

Прочетете повече прочетете повече

Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен проц

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации

Прочетете повече прочетете повече

Кметът на Перник се срещна с чуждестранни гости, дошли за Международния фестивал на маскарадните игри “Сурва“

На срещата, която се проведе в тържествената зала на Минната дирекция, присъстваха представители на 17 маскарадни групи, както и членове на ФЕКГ и делегации от 15 държави

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени