Мъж сам залови крадец в дома си в Перник

По данни на полицията става въпрос за 42-годишен мъж от Сандански с множество криминални прояви, предимно за кражби

Окръжна прокуратура-Перник
Окръжна прокуратура-Перник Източник: ПРБ

Граждански арест е извършен в Перник след нахлуване в частен имот и опит за кражба. Собственикът на къщата успял сам да хване престъпника и да го предаде на полицията. Той обясни, че усетил присъствие в спалнята на семейството през нощта, но първоначално помислил, че това е синът му.

 

Непознатият обаче светел с фенерче и мъжът бързо видял, че греши. Скочил и го подгонил, крадецът объркал вратите и накрая се спънал на стълбите на външната врата. Собственикът на къщата успял да го задържи, докато дойде полицията.

 

От поставените в дома му камери станало ясно, че е непознатият е прекарал около час в двора и в къщата. При първоначалния оглед не са установени липси. Все още не е ясно какви са били намеренията на извършителя.

 

По данни на полицията става въпрос за 42-годишен мъж от Сандански с множество криминални прояви, предимно за кражби. Той е изтърпял няколко ефективни присъди, включително такава за убийство. Мъжът е задържан за 24 часа, а случаят ще бъде предаден на Районната прокуратура в Перник.

Още от "Перник"

Земеделците - на национален протест: Планират демонстрации и блокади

Фермерите поискаха оставката на земеделския министър и изпратиха писмо със срок за решение на проблемите им до неделя. В противен случай заявяват, че "следващия вторник ще блокират държавата"

Прочетете повече прочетете повече

Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен проц

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации

Прочетете повече прочетете повече

Кметът на Перник се срещна с чуждестранни гости, дошли за Международния фестивал на маскарадните игри “Сурва“

На срещата, която се проведе в тържествената зала на Минната дирекция, присъстваха представители на 17 маскарадни групи, както и членове на ФЕКГ и делегации от 15 държави

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени