НАП запорира сметките на ВиК-Перник

С разрешение на РЗИ водното дружество е започнало проверки по домовете и спира водата на нередовни абонати

НАП
НАП Източник: Zonanews
НАП запорира сметките на ВиК-Перник, съобщи управителят на дружеството Борислав Иванов, цитиран от БТА. Предприятието не е погасявало задълженията си към агенцията от 2018 г. досега. По данни от областната управа те възлизат на 3 млн. лв. Същевременно дружеството има несъбрани вземания в размер на 13 млн. лв. от граждани и фирми, съобщи Иванов. По думите му задълженията на някои абонати достигат до 2 000-3 000 лв., дори 5 000 лв.
 
С разрешение на РЗИ водното дружество е започнало проверки по домовете и спира водата на нередовни абонати. В присъствието на полиция със скоба и спирателен кран се прекъсва водоснабдяването и на живущи в апартаменти, които не са изплатили задълженията си, посочи Иванов. Договорено е намаляване на размера на ежемесечната вноска на ВиК - Перник към НАП, която да позволи дружеството да съществува, посочи още Иванов.

Още от "Перник"

Земеделците - на национален протест: Планират демонстрации и блокади

Фермерите поискаха оставката на земеделския министър и изпратиха писмо със срок за решение на проблемите им до неделя. В противен случай заявяват, че "следващия вторник ще блокират държавата"

Прочетете повече прочетете повече

Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен проц

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации

Прочетете повече прочетете повече

Кметът на Перник се срещна с чуждестранни гости, дошли за Международния фестивал на маскарадните игри “Сурва“

На срещата, която се проведе в тържествената зала на Минната дирекция, присъстваха представители на 17 маскарадни групи, както и членове на ФЕКГ и делегации от 15 държави

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени