Образувано е досъдебно производство за отвличане на изчезналия 12-годишен Александър от Перник

Търсенето продължи и през цялата нощ, обяви по-рано кметът на Перник Станислав Владимиров

Изчезналият 12-годишен Александър от Перник
Изчезналият 12-годишен Александър от Перник Източник: Община Перник

Образувано е досъдебно производство за отвличане на 12-годишния Александър, който изчезна в Перник. Това съобщи пред БНТ директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

 

"Към момента не знаем дали то действително е отвлечено или просто е изчезнало. Ние, все пак, трябваше да реагираме и да образуваме наказателно производство и най-близкия текст, единственото възможен, е да образуваме производство за отвличане. Това са разпоредбите на НК, който за съжаление не е актуализиран от много отдавна. Аз благодаря на всички граждани, които полагат усилия, благодаря на гражданското общество, че се е мобилизирало да открие детето - над 1000 души са се активизирали. Надявам се тази история да получи благополучен завършек", заяви той.

 

Детето се отглежда единствено от баща му, който е с двигателни проблеми. Момчето е с тежка форма на аутизъм. Търсенето продължи и през цялата нощ, обяви по-рано кметът на Перник Станислав Владимиров. Той апелира всички жители на града да бъдат бдителни, а онези които имат желание да се включат и да преглеждат дори малките улички на града. Периметърът в гората е покрит от служители на МВР, които издирват Сашко с кучета и термокамери. За момчето се знае, че е хиперактивно и може да се е отдалечило от мястото, на което е видяно за последно.

Още от "Перник"

Земеделците - на национален протест: Планират демонстрации и блокади

Фермерите поискаха оставката на земеделския министър и изпратиха писмо със срок за решение на проблемите им до неделя. В противен случай заявяват, че "следващия вторник ще блокират държавата"

Прочетете повече прочетете повече

Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен проц

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации

Прочетете повече прочетете повече

Кметът на Перник се срещна с чуждестранни гости, дошли за Международния фестивал на маскарадните игри “Сурва“

На срещата, която се проведе в тържествената зала на Минната дирекция, присъстваха представители на 17 маскарадни групи, както и членове на ФЕКГ и делегации от 15 държави

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени