Общинският съветник Денислав Захариев пита: Община Перник изпитва ли затруднение със заплащането на сметките за ток

Той иска да знае дали в Перник ще се наложи режим на уличното осветление и ще бъде ли спряно осветлението в подлезите

Денислав Захариев
Денислав Захариев Източник: ПП ГЕРБ

Община Перник изпитва ли в момента затруднение със заплащането на ел. енергията и ако има какви стъпки предвижда, за да бъде разрешен този проблем.

 

Това питане отправи към кметския екип председателят на групата съветници от ГЕРБ Денислав Захариев и настоява на следващото заседание да бъде запознат Общинският съвет, респективно и гражданите на Перник, със ситуацията и оптимизацията на разходите.

 

Въпросът му е провокиран от сутрешните блокове на националните телевизии, които постоянно излъчват репортажи за непосилните сметки на много общини.

 

 "Като започнем от Бургас и стигнем до райони в столицата, се вижда как местната управа изпитва големи затруднения при заплащането на сметките за електроенергия", посочи Захариев.

 

Той иска да знае дали в Перник ще се наложи режим на уличното осветление и ще бъде ли спряно осветлението в подлезите.

 

"Мисля че тази информация е важна за всички жители на община Перник, които плащат своите данъци", заяви  Захариев. Той допълни, че за първи път от 20 и повече години новата година започва без приет бюджет,което допълнително затруднява общините и кметовете.

Още от "Перник"

Земеделците - на национален протест: Планират демонстрации и блокади

Фермерите поискаха оставката на земеделския министър и изпратиха писмо със срок за решение на проблемите им до неделя. В противен случай заявяват, че "следващия вторник ще блокират държавата"

Прочетете повече прочетете повече

Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен проц

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации

Прочетете повече прочетете повече

Кметът на Перник се срещна с чуждестранни гости, дошли за Международния фестивал на маскарадните игри “Сурва“

На срещата, която се проведе в тържествената зала на Минната дирекция, присъстваха представители на 17 маскарадни групи, както и членове на ФЕКГ и делегации от 15 държави

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени