Окръжна прокуратура-Перник привлече в качеството на обвиняем и задържа мъж за умишлено убийство в с. Кладница

Това е 57-годишният Б.П.

Окръжна прокуратура-Перник
Окръжна прокуратура-Перник Източник: ПРБ

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Перник продължава разследването по досъдебното производство за извършено престъпление по чл. 115 от НК, съобщават от пресцентъра на ПРБ.

 

На 11.08.2022 г. в с. Кладница, област Перник, била причинена смърт на гражданина на Швейцария У.Л., постоянно пребиваващ в България. В хода на разследването са извършени огледи на местопроизшествието, проведени са разпити на свидетели, иззети са записи от камери за видеонаблюдение, направена е аутопсия от съдебен лекар, назначени са експертизи.

 

Въз основа на събраните по делото доказателства наблюдаващият прокурор привлече в качеството на обвиняем за умишлено убийство 57-годишният Б.П. Той е задържан за срок до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия за тежкото престъпление.

Още от "Перник"

Земеделците - на национален протест: Планират демонстрации и блокади

Фермерите поискаха оставката на земеделския министър и изпратиха писмо със срок за решение на проблемите им до неделя. В противен случай заявяват, че "следващия вторник ще блокират държавата"

Прочетете повече прочетете повече

Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен проц

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации

Прочетете повече прочетете повече

Кметът на Перник се срещна с чуждестранни гости, дошли за Международния фестивал на маскарадните игри “Сурва“

На срещата, която се проведе в тържествената зала на Минната дирекция, присъстваха представители на 17 маскарадни групи, както и членове на ФЕКГ и делегации от 15 държави

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени