Перничани чакат справедлива присъда за прокурорски син

"Няма как реакцията ми да бъде друга, защото това, което видяхме през последните дни е несъвместимо с всяка една нормална държава, нормално общество" - казва кметът на Перник

Станислав Владимиров
Станислав Владимиров

18-годишен шампион по кикбокс от Перник преби 61-годишен бивш футболист на Миньор Перник. Случаят е от преди дни, но нашумя в публичното пространство, тъй като извършителят първоначално беше задържан , а часове по-късно беше пуснат на свобода. Оказа се, че той е син на местния пернишки прокурор Бисер Михайлов.

 

Засиленото полицейско присъствие в Перник продължава и днес. Нападателят на 61-годишния футболен треньор вече е задържан, с повдигнати обвинения за нанасяне на средна телесна повреда и закана за убийство. Треньорът е пребит от Васил Михайлов посед бял ден в центъра на града.

 

Близките на потърпевшия дават гласност на случая в социалните мрежи и с тях се свързват десетки други жертви на 18-годишния нападател Съпругът ми е вкъщи вече, след като му шинираха челюстта. Не може да говори, със силно главоболие, храни се със сламка.

 

До агресията се стигна след пресрещане в центъра на града посред бя ден. Вижда някакъв младеж, който стои на 15 метра от него. Като се доближава няколко метра, момчето му казва "Здрасти, тренер", мъжът ми решава, че това е някое от децата, което е тренирал, подава си ръката и момчето го пребива", обясни Мариана Николова, съпруга на пострадалия.

 

Причината, по думите на жената е пуснат слух. Тя разказа още, че другите нападнати са били заради "лош поглед", направена забележка и други. Нападателят е безпарадонен, арогантен и с чувство за безнаказаност заради позицията на баща си, подчерта тя.

 

Жителите на Перник живеят в страх, защото Михайлов е отправял неколкократно заплахи за живота на хората. По думите на дъщерята Александра Андонова, бащата на нападателя - прокурорът Бисер Михайлов, е съдействал за издаването за документ за невменяемост на сина си.

 

"Потвърдиха ми информацията, че е сигурна, той се е хвалил, че няма какво да му се случи, щял да излезе като невменяем и да е на свобода". Зад перничани застава кметът Станислав Владимиров. Благодарение на неговата активност и тази на жителите, по случая има развитие.

 

Няма как реакцията ми да бъде друга, защото това, което видяхме през последните дни е несъвместимо с всяка една нормална държава, нормално общество. Тази агресия, граничеща със садизъм, няма как някой да прояви търпимост. Всичи сме вперили поглед в съда. Институциите се задействаха и всички ще следим много внимателно какво ще се случи.

 

Източник: БНТ

Още от "Перник"

Земеделците - на национален протест: Планират демонстрации и блокади

Фермерите поискаха оставката на земеделския министър и изпратиха писмо със срок за решение на проблемите им до неделя. В противен случай заявяват, че "следващия вторник ще блокират държавата"

Прочетете повече прочетете повече

Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен проц

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации

Прочетете повече прочетете повече

Кметът на Перник се срещна с чуждестранни гости, дошли за Международния фестивал на маскарадните игри “Сурва“

На срещата, която се проведе в тържествената зала на Минната дирекция, присъстваха представители на 17 маскарадни групи, както и членове на ФЕКГ и делегации от 15 държави

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени