Пожар изпепели част от пазара в центъра на Перник, работи се по различни версии

Нанесени са материални щети, няма пострадали

Пожар изпепели част от пазара в центъра на Перник
Пожар изпепели част от пазара в центъра на Перник

Пожар изпепели част от кооперативния пазар в центъра на Перник, съобщиха от общината. Пламъците са избухнали в 21:17 часа снощи. Огънят е обхванал предимно закритата част на тържището и около него. На място са пристигнали пожарникари, полицаи, служители на общината. "Щетите са големи, но пострадали няма, важното е, че пожарът е овладян", заяви кметът на града Станислав Владимиров за NOVA. Той информира, че голяма част от пазара е изгорял, щетите са огромни и тепърва започва разследването на причините за възникването на пожара. Те варират от случаен инцидент до умишлен палеж.

 

Близките до пазара сгради не са засегнати от пламъците. Кметът отказа да прави предположения за причините и призова да се изчака органите да си свършат работата. Пожарникарите остават на място, за да няма риск от повторно разпалване на огъня. Според разказа на охранителя пожарът лумнал изведнъж, но дори той не разбрал какво го е предизвикало. Община Перник ще се опита да подпомогне търговците.

Още от "Перник"

Земеделците - на национален протест: Планират демонстрации и блокади

Фермерите поискаха оставката на земеделския министър и изпратиха писмо със срок за решение на проблемите им до неделя. В противен случай заявяват, че "следващия вторник ще блокират държавата"

Прочетете повече прочетете повече

Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен проц

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации

Прочетете повече прочетете повече

Кметът на Перник се срещна с чуждестранни гости, дошли за Международния фестивал на маскарадните игри “Сурва“

На срещата, която се проведе в тържествената зала на Минната дирекция, присъстваха представители на 17 маскарадни групи, както и членове на ФЕКГ и делегации от 15 държави

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени