Прокуратурата опроверга bTV: Към момента няма задържан за убийството на швейцарския бизнесмен

Продължава работата по всички версии

Представители на пернишката прокуратура и полиция
Представители на пернишката прокуратура и полиция Източник: Скрийншот видео кадър

Окръжна прокуратура – Перник и Областната дирекция на МВР представя подробности от разследването на убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге в пернишкото село Кладница.

 

Те посочиха, че няма  задържани за убийството на швейцарския бизнесмен по реда на НПК."Каквото и да кажа в момента, може да навреди на разследването. Работи се по много версии и са назначени много експертизи, които ще дадат яснота относно самата специфика на деянието. И в момента се провеждат процесуално-следствени действия, работи се с различни лица. Към момента не мога да дам конкретика, защото е възможно това да опорочи разследването", каза ст. комисар Млеканов.

 

"Продължава работата по всички версии. Разпитани са 5-6 лица по досъдебното производство. Към настоящия момент не са събрани доказателства за виновността на което и да е лице, разпитано по делото. Чакат се и резултати от експертизи". От прокуратурата отказаха да посочат основните версии за убийството, защото това би могло да попречи на разследването.

 

Припомняме, че бизнесменът беше открит мъртъв в гаража на дома си в комплекс "Делта хил". Удо Ланге живеел от години в България, тъй като съпругата му е българка, с която са имали съвместен бизнес. 

Още от "Перник"

Последни новини

Най-четени