Прокуратурата опроверга bTV: Към момента няма задържан за убийството на швейцарския бизнесмен

Продължава работата по всички версии

Представители на пернишката прокуратура и полиция
Представители на пернишката прокуратура и полиция Източник: Скрийншот видео кадър

Окръжна прокуратура – Перник и Областната дирекция на МВР представя подробности от разследването на убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге в пернишкото село Кладница.

 

Те посочиха, че няма  задържани за убийството на швейцарския бизнесмен по реда на НПК."Каквото и да кажа в момента, може да навреди на разследването. Работи се по много версии и са назначени много експертизи, които ще дадат яснота относно самата специфика на деянието. И в момента се провеждат процесуално-следствени действия, работи се с различни лица. Към момента не мога да дам конкретика, защото е възможно това да опорочи разследването", каза ст. комисар Млеканов.

 

"Продължава работата по всички версии. Разпитани са 5-6 лица по досъдебното производство. Към настоящия момент не са събрани доказателства за виновността на което и да е лице, разпитано по делото. Чакат се и резултати от експертизи". От прокуратурата отказаха да посочат основните версии за убийството, защото това би могло да попречи на разследването.

 

Припомняме, че бизнесменът беше открит мъртъв в гаража на дома си в комплекс "Делта хил". Удо Ланге живеел от години в България, тъй като съпругата му е българка, с която са имали съвместен бизнес. 

Още от "Перник"

Земеделците - на национален протест: Планират демонстрации и блокади

Фермерите поискаха оставката на земеделския министър и изпратиха писмо със срок за решение на проблемите им до неделя. В противен случай заявяват, че "следващия вторник ще блокират държавата"

Прочетете повече прочетете повече

Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен проц

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации

Прочетете повече прочетете повече

Кметът на Перник се срещна с чуждестранни гости, дошли за Международния фестивал на маскарадните игри “Сурва“

На срещата, която се проведе в тържествената зала на Минната дирекция, присъстваха представители на 17 маскарадни групи, както и членове на ФЕКГ и делегации от 15 държави

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени