Прокурорският син Васил Михайлов бе осъден на 20 месеца лишаване от свобода, с 4 години изпитателен срок

Той е признал вината си по извършени от него две престъпления

Прокурорският син Васил Михайлов в съда
Прокурорският син Васил Михайлов в съда Източник: БГНЕС

Прокурорският син Васил Михайлов от Перник е признал вината си по извършени от него две престъпления - за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди и за закана за убийство на мъж в близост до детска площадка.

 

Съдебният състав прецени, че самопризнанията на подсъдимия се подкрепят от събраните доказателства и на него му е наложено наказание "лишаване от свобода" за 20 месеца, с 4 години изпитателен срок. Съдебният акт е окончателен и е влязъл в сила", обясни пред журналисти прокурор Георги Иванов от Софийска районна прокуратура.

 

Той добави, че срещу Михайлов има внесени в съда два обвинителни акта за общо 10 престъпления, като по единия обвинителен акт Михайлов вече е осъден с влязъл в сила съдебен акт. В това число влизат и извършените от него 8 престъпления, като продължава разследването за отправени от него закани за убийство спрямо жена на територията на град Перник.

 

Софийска районна прокуратура прави всичко възможно наказателните производства да бъдат приключени, за да може правата и интересите на пострадалите да бъдат разрешени. Ако Михайлов бъде осъден за извършени нови престъпления и не може да бъде условно осъден, ще трябва да изтърпи и наказанието от 20 месеца лишаване от свобода.

 

Припомняме, през април тази година Васил Михайлов се призна за виновен и по друго дело - за побой в Созопол. По силата на одобрено от съда споразумение между Михайлов и прокуратурата му беше беше наложено наказание от 1 година и 6 месеца пробация и 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото.

 

През юни Софийският районен съд реши мярката на прокурорския съд пак да е "домашен арест", впоследствие това постановление бе отменено, но през юли в крайна сметка Михайлов отново беше пуснат на свобода с електронна гривна.

 

На 13 септември Софийската районна прокуратура повдигна поредно обвинение срещу Васил Михайлов, като този път бе за закана с убийство на жена при условията на продължавано престъпление.

 

В тази връзка бе обискирана къщата на чичото на прокурорския син, където той е под домашен арест. Очакваше се прокуратурата да поиска постоянния арест на Васил Михайлов, но до този момент такава информация не е съобщавана.

Още от "Перник"

Земеделците - на национален протест: Планират демонстрации и блокади

Фермерите поискаха оставката на земеделския министър и изпратиха писмо със срок за решение на проблемите им до неделя. В противен случай заявяват, че "следващия вторник ще блокират държавата"

Прочетете повече прочетете повече

Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен проц

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации

Прочетете повече прочетете повече

Кметът на Перник се срещна с чуждестранни гости, дошли за Международния фестивал на маскарадните игри “Сурва“

На срещата, която се проведе в тържествената зала на Минната дирекция, присъстваха представители на 17 маскарадни групи, както и членове на ФЕКГ и делегации от 15 държави

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени