"Промяната" се усеща от перничани - поскъпва драстично градският транспорт

Увеличението е средно с 30 %

Перник
Перник Източник: Zonanews

С 50 стотинки поскъпва от днес градският транспорт в Перник.  Увеличение има и в междуселищния транспорт, скача цената на билетите и  по линията Перник- София.

 

В Перник увеличението е първото от пет години насам. За градските линии билетът ще струва 1.50 лв. при досегашна цена от 1 лв. Средно с 30 процента скачат билетите в междуселищния транспорт, като увеличението е различно за отделните линии.

 

Билетът  до София става 3.60 лв. Досега перничани се возеха до столицата срещу 3.00 лв. Председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова посочи като причина за поскъпването високата цена на горивата и намаления пътникопоток заради пандемията.

 

"Народното събрание отказа да подкрепи нашето предложение в държавния бюджет да бъдат предвидени средства за субсидиране на междуселищните линии и да бъде увеличен размерът на тези за градските линии и високопланинските. Тези средства, които сега са предвидени, са на база разчетите за 2021 година, но на фона на събитията тази година и на цените на горивата няма да могат да покрият натрупаните от превозвачите тези загуби", казва тя за БНР.

Още от "Перник"

Земеделците - на национален протест: Планират демонстрации и блокади

Фермерите поискаха оставката на земеделския министър и изпратиха писмо със срок за решение на проблемите им до неделя. В противен случай заявяват, че "следващия вторник ще блокират държавата"

Прочетете повече прочетете повече

Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен проц

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации

Прочетете повече прочетете повече

Кметът на Перник се срещна с чуждестранни гости, дошли за Международния фестивал на маскарадните игри “Сурва“

На срещата, която се проведе в тържествената зала на Минната дирекция, присъстваха представители на 17 маскарадни групи, както и членове на ФЕКГ и делегации от 15 държави

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени