Районният съд в Дупница постанови арест за прокурорския син от Перник

Определението на Районен съд – Дупница, с което по отношение на В. М. от Перник е взета мярка за неотклонение "Задържане под стража" може да се обжалва и протестира с частна жалба и протест, в 3-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил

Районен съд-Дупница
Районен съд-Дупница Източник: РС-Дупница

Районният съд в Дупница постанови арест за прокурорския син от Перник, предаде "Фокус". Постановената мярка е за неотклонение "Задържане под стража", по отношение на 20-годишен мъж от Перник, привлечени от Софийска районна прокуратура като обвиняем за закана за убийство към момиче, с което са имали интимна връзка. С определение на ВКС, прекратеното пред Районния съд – Перник дело е изпратено за разглеждане на Районен съд – Дупница. Съдът,  под председателството на съдия Маргарита Алексиева уважи искането на прокуратурата за вземане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на младежа.

 

Налице е обосновано подозрение, че обвиняемият е съпричастен към посоченото престъпление, извършено с 4 отделни деяния, предвид събраните към момента гласни и писмени доказателства, както и направените експертизи. Налице е и реална опасност от извършване на престъпление.

 

Първото деяние от продължаваното престъпление и извършено, непосредствено след вземането на мярка за неотклонение "Домашен арест", по дело на Софийски районен съд и към момента наказателното производство е в съдебна фаза.

 

Второто и третото деяние са извършени, докато обвиняемият е с мярка "Задържане под стража", а четвъртото е извършено след като на младият мъж е наложена мярка "Домашен арест", по същото НОХД на СРС. Третото и четвъртото деяние са извършени, след като обвиняемият е бил осъден за друго престъпление против личността, а именно – за причиняване на средна телесна повреда, след като Районен съд - Бургас е одобрил внесено споразумение.

 

На 14 септември 2023 година, на пострадалата е осигурена лична, физическа охрана, с постановление на прокурор от Софийска районна прокуратура. Към настоящия момент срещу мъжът има други две висящи досъдебни производства, това определя обвиняемият като личност с висока степен на обществена опасност, пише в мотивите на съдия Алексиева.

 

Съдът отхвърля като неоснователни възраженията на защитата, в това число и това, че обвиняемият е с мярка за неотклонение "Домашен арест" по дело на Софийски районен съд. Съгласно НПК, тази мярка може да се измени по всяко време на съдебното производство.

 

Определението на Районен съд – Дупница, с което по отношение на В. М. от Перник е взета мярка за неотклонение "Задържане под стража" може да се обжалва и протестира с частна жалба и протест, в 3-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.

Още от "Перник"

Земеделците - на национален протест: Планират демонстрации и блокади

Фермерите поискаха оставката на земеделския министър и изпратиха писмо със срок за решение на проблемите им до неделя. В противен случай заявяват, че "следващия вторник ще блокират държавата"

Прочетете повече прочетете повече

Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен проц

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации

Прочетете повече прочетете повече

Кметът на Перник се срещна с чуждестранни гости, дошли за Международния фестивал на маскарадните игри “Сурва“

На срещата, която се проведе в тържествената зала на Минната дирекция, присъстваха представители на 17 маскарадни групи, както и членове на ФЕКГ и делегации от 15 държави

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени