Разкриха подробности за убийството на швейцарския бизнесмен

До момента са разпитани около 5-6 лица по досъдебното производство

Съдебна палата-Перник
Съдебна палата-Перник Източник: ПРБ

Районната прокуратура в Перник и полицията дадоха подробности за убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге във вилното селище "Делта хил" край пернишкото село Кладница

Припомняме, че Ланге беше открит в гаража от неговата съпруга. Именно тя е подала сигнал в полицията. Бизнесменът отдавна живее и работи в България. Заедно с втората си съпруга, която е българка, притежавали завод за силиконови изделия в пернишкия квартал "Мошино", продаден преди няколко години на шведска компания.

"Сигналът е получен на 11 август в 20:30 ч. и са предприети незабавни действия – оглед и разпити. Самият интензитет на случая предполага промяна с часове на самото развитие на случая. Назначени са много експертизи, които ще дадат яснота за спецификата на деянието", това заяви старши комисар Павел Млеканов, директор на Областна дирекция МВР-Перник.

Сутринта се появи информация, че има задържан мъж, който е заподозрян по случая, но той не потвърди това. От прокуратурата също заявиха, че на този етап няма задържано лице, тъй като доказателствата, събрани до момента, не установяват съпричастие на което и да е било конкретно лице. Няма и повдигнати обвинения, посочи говорителят на Окръжната прокуратурата в Перник прокурор Албена Стоилова.

До момента са разпитани около 5-6 лица по досъдебното производство, посочи Стоилова.

"Констатирано е нараняване в белия дроб при огледа на трупа, възложени са експертизи, от заключенията на които се очаква да стане ясно как е причинено нараняването и дали това нараняване е причина за настъпване на смъртта", допълни говорителят на Окръжната прокуратурата.

 

 
 

 

Още от "Перник"

Земеделците - на национален протест: Планират демонстрации и блокади

Фермерите поискаха оставката на земеделския министър и изпратиха писмо със срок за решение на проблемите им до неделя. В противен случай заявяват, че "следващия вторник ще блокират държавата"

Прочетете повече прочетете повече

Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен проц

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации

Прочетете повече прочетете повече

Кметът на Перник се срещна с чуждестранни гости, дошли за Международния фестивал на маскарадните игри “Сурва“

На срещата, която се проведе в тържествената зала на Минната дирекция, присъстваха представители на 17 маскарадни групи, както и членове на ФЕКГ и делегации от 15 държави

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени