Съдът наложи пробация и общественополезен труд на прокурорския син Васил Михайлов заради сбиване в Созопол

Вчера Районният съд в София отхвърли поредното искане на Михайлов за промяна на мярката му за неотклонение в "домашен арест"

Прокурорският син Васил Михайлов в съда
Прокурорският син Васил Михайлов в съда Източник: БГНЕС

18 месеца пробация и 100 часа общественополезен труд наложи Районният съд в Бургас на Васил Михайлов от Перник след споразумение с прокуратурата. Синът на прокурорът Бисер Михайлов се признава за виновен за нанасяне на средна телесна повреда на младеж през лятото на 2021 при сбиване пред дискотека в Созопол.

 

"Подсъдимият не е бил осъждан към момента на извършване на престъплението. Отделно от това бе взето предвид и процесуалното му поведение, което беше добро. Той демонстрира уважение както към съда, така и към страните. Останалите обвинения, които са повдигнати, не би трябвало да бъдат взети предвид, тъй като е налице презумция за невиновност", Зорница Щърбева, говорител на Районна прокуратура - Бургас.

 

Срещу Васил Михайлов от Перник са повдигнати 8 обвинения - закана за убийство, три средни телесни повреди, две леки телесни повреди и две за хулиганство. В момента той е с мярка за неотклонение "задържане под стража".

 

Вчера Районният съд в София отхвърли поредното искане на Михайлов за промяна на мярката му за неотклонение в "домашен арест".

Още от "Перник"

Земеделците - на национален протест: Планират демонстрации и блокади

Фермерите поискаха оставката на земеделския министър и изпратиха писмо със срок за решение на проблемите им до неделя. В противен случай заявяват, че "следващия вторник ще блокират държавата"

Прочетете повече прочетете повече

Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен проц

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации

Прочетете повече прочетете повече

Кметът на Перник се срещна с чуждестранни гости, дошли за Международния фестивал на маскарадните игри “Сурва“

На срещата, която се проведе в тържествената зала на Минната дирекция, присъстваха представители на 17 маскарадни групи, както и членове на ФЕКГ и делегации от 15 държави

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени