Швейцарски бизнесмен е намерен мъртъв в дома си край пернишкото село Кладница

Заедно с втората си съпруга, която е българка, е притежавал завод за силиконови изделия в пернишкия квартал "Мошино"

Полиция
Полиция Източник: МВР

Швейцарският бизнесмен Удо Ланге е намерен мъртъв снощи в дома си във вилното селище "Делта хил" край пернишкото село Кладница, съобщиха от полицията. Бизнесменът отдавна живее и работи в България.

 

Заедно с втората си съпруга, която е българка, е притежавал завод за силиконови изделия в пернишкия квартал "Мошино", продаден преди няколко години на шведската компания "Трелеборг".

 

Семейството е сред най-изявените дарители на местното читалище, помагали са на селото, каза кметът Васил Мирчев. Започнато е досъдебно производство.

 

Извършват се процесуално-следствени действия. Къщата, която обитавали била изградена изцяло с екоматериали и преди години е печелила награда, твърдят живущи в селището пред БНР.  

 

Има такъв случай, потвърдиха от полицията в Перник. Има данни за насилствена смърт на швейцарския бизнесмен Удо Ланге.

Още от "Перник"

Земеделците - на национален протест: Планират демонстрации и блокади

Фермерите поискаха оставката на земеделския министър и изпратиха писмо със срок за решение на проблемите им до неделя. В противен случай заявяват, че "следващия вторник ще блокират държавата"

Прочетете повече прочетете повече

Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен проц

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации

Прочетете повече прочетете повече

Кметът на Перник се срещна с чуждестранни гости, дошли за Международния фестивал на маскарадните игри “Сурва“

На срещата, която се проведе в тържествената зала на Минната дирекция, присъстваха представители на 17 маскарадни групи, както и членове на ФЕКГ и делегации от 15 държави

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени