Спецакция в Перник, задържаха сина на прокурор

Преди ден в града беше пребит бивш футболист на "Миньор"

Полиция
Полиция Източник: Zonanews

Специализирана полицейска операция се проведе на територията на Перник. Задържан е синът на прокурор от града, съобщи NOVA. 18-годишният младеж е заподозрян за побоя над 61-годишния бивш футболист от "Миньор” (Перник) Румен Андонов. Сигнали за нападения от страна на Васил Михайлов са подавани и преди това. Срещу него са образувани 3 досъдебни производства. 

 

Едно от тях е започнало на 12 май. То е за това, че на 9 април заподозреният е нанесъл побой на 24-годишен перничанин. В хода на първоначалните процесуално-следствени действия е получена информация за още три побоя с негово участие - през ноември 2021 г. в заведение в центъра на Перник и през март 2022 г. - в близост до зала "Кракра".

 

На 29 май е започнато още едно досъдебно производство. По данни, събрани до момента, в пернишки ресторант, след възникнал побой, младежът е причинил средна телесна повреда на 51-годишен перничанин. На помощ на пострадалия се притекъл негов приятел, който е произвел изстрел с въздушен пистолет, ранявайки 18-годишния в крака. При действията на място било установено, че младежът е държал нож в ръката си. 

 

Последният случай е от 11 юни, когато е получено съобщение от столично лечебно заведение за приет при тях 61-годишен перничанин с двустранно счупена челюст. Започнато е досъдебно производство, в хода на което е установено, че нападението е извършено към 14.00 часа същия ден пред заведение в центъра на областния град. На жертвата - Румен Андонов, са нанесени удари в областта на лицето. Като съпричастен е установен 18-годишният младеж.

 

Той е задържан на 12 юни, но впоследствие е освободен по медицински причини. В хода на разследването са разпитани петима души, изискани са и записи от охранителни камери.

 

По информация от Районната прокуратура в Перник трите досъдебни производства са изпратени на ВКП за последяващо произнасяне, относно разпределянето на наблюдаващ прокурор.

 

В специализираната полицейска операция, стартирала днес, участват служители на ГД "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма", ОДМВР-Перник и ГДНП. Целта на акцията е установяване, задържане и профилактика на лица от активния криминален контингент, набиране на информация за подготвяни или извършени престъпления от общ характер или нарушения на обществения ред на територията на града.

Още от "Перник"

Земеделците - на национален протест: Планират демонстрации и блокади

Фермерите поискаха оставката на земеделския министър и изпратиха писмо със срок за решение на проблемите им до неделя. В противен случай заявяват, че "следващия вторник ще блокират държавата"

Прочетете повече прочетете повече

Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен проц

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации

Прочетете повече прочетете повече

Кметът на Перник се срещна с чуждестранни гости, дошли за Международния фестивал на маскарадните игри “Сурва“

На срещата, която се проведе в тържествената зала на Минната дирекция, присъстваха представители на 17 маскарадни групи, както и членове на ФЕКГ и делегации от 15 държави

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени