Задържаха 20 мигранти в пернишкия квартал "Изток"

Открити са в бус

Полиция
Полиция Източник: Zonanews

Двайсет мигранти са задържани в Перник преди обяд, съобщи пред БТА регионалният говорител на Областната дирекция на МВР Венцислав Алексов.

 

Те са открити в бус на територията на квартал "Изток" в близост до пътен възел "Даскалово". Алексов допълни, че мигрантите най-вероятно са от афганистански произход и целта е била те да бъдат изведени от страната.

 

Предприети са процесуално-следствени действия с цел установяване възрастта на задържаните. Проверява се дали те разполагат с документи за самоличност, а също така се събира информация около транспортирането им.

 

Шофьорът, който е превозвал мигрантите, е от Русе, но към момента не е ясна възрастта му. При залавянето същият е изоставил буса с мигрантите и е избягал по посока жп линията. След кратко преследване, мъжът е задържан и отведен за разпит със заповед за задържане за срок до 24 ч., каза още Алексов.

Още от "Перник"

Земеделците - на национален протест: Планират демонстрации и блокади

Фермерите поискаха оставката на земеделския министър и изпратиха писмо със срок за решение на проблемите им до неделя. В противен случай заявяват, че "следващия вторник ще блокират държавата"

Прочетете повече прочетете повече

Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен проц

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации

Прочетете повече прочетете повече

Кметът на Перник се срещна с чуждестранни гости, дошли за Международния фестивал на маскарадните игри “Сурва“

На срещата, която се проведе в тържествената зала на Минната дирекция, присъстваха представители на 17 маскарадни групи, както и членове на ФЕКГ и делегации от 15 държави

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени