Задържаха 41-годишен мъж, убил съпругата си в Перник

Aко бъде признат за виновен, той ще получи от 10 до 20 г. затвор

Полиция
Полиция Източник: Zonanews

Окръжната прокуратура в Перник привлече в качеството на обвиняем 41-годишен мъж по досъдебно производство за умишлено убийство. На този етап от разследването е установено, че на 29 април той е причинил смъртта на съпругата си, съобщават от държавното обвинение.

 

Извършени са огледи на местопроизшествие в жилище на ул. "Юрий Гагарин" в кв."Изток" и в контейнер за смет, намиращ се в междублоково пространство. По информация на NOVA само преди няколко месеца, след скандал с жертвата, обвиняемият се е прострелял с газов пистолет.

 

Преди години той е претърпял инцидент и заради това са организирани благотворителни акции, като именно събраните средства са били в основата на скандала. След конфликтна ситуация жертвата е потърсила закрила, като през декември тя и децата им се изнесли от общото жилище.

 

Преди 2 месеца обаче заживяла отново при него. Децата са останали при родителите на майката. Именно това е и адресът, до който мъжът не е имал право да пристъпва, след като от Районната прокуратура в Перник издават ограничителна заповед.

 

Мъжът е задържан за срок до 72 часа. Aко бъде признат за виновен, той ще получи от 10 до 20 години затвор. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Още от "Перник"

Земеделците - на национален протест: Планират демонстрации и блокади

Фермерите поискаха оставката на земеделския министър и изпратиха писмо със срок за решение на проблемите им до неделя. В противен случай заявяват, че "следващия вторник ще блокират държавата"

Прочетете повече прочетете повече

Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен проц

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации

Прочетете повече прочетете повече

Кметът на Перник се срещна с чуждестранни гости, дошли за Международния фестивал на маскарадните игри “Сурва“

На срещата, която се проведе в тържествената зала на Минната дирекция, присъстваха представители на 17 маскарадни групи, както и членове на ФЕКГ и делегации от 15 държави

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени