Жена е в кома след побой от 17-годишни младежи в Перник

Единият от извършителите е задържан в ареста с постановление на наблюдаващ прокурор

Перник
Перник Източник: Zonanews

56-годишна жена е в кома, след като е била пребита от двама 17-годишни в Перник. Случката се разиграва в събота сутринта, когато жена е пиела кафе на маса пред денонощен магазин в града.

 

На видео, заснето от охранителна камера, се вижда как един младеж приближава към нея, разговарят за кратко, след което той и приятелят му започват без предупреждение да я удрят.

 

"Сутринта в 4:40 часа тя е дошла да си вземе кафе, седнала е и един от младежите я е заговорил. Попитал я е какво прави там. Леля ми има затруднения с говора, защото е инвалид първа група. Има и прекаран инсулт. Казала е на момчетата, че пие кафе. Попитали са я: "Как ще пиеш кафе тук?". На кадрите от записа се вижда как младежите в следващия момент си слагат качулките и започват да я бият. Ако не е била служителката в денонощния магазин – вероятно е щяло да има по-големи последствия", каза племенникът на пострадалата Борис Василев пред NOVA.

 

След побоя на мястото са пристигнали полицаи и Бърза помощ. Жената отказала да бъде прегледана и се прибрала вкъщи.

 

"Когато си отишла вкъщи при майка ми ѝ станало лошо. Когато аз отидох в Бърза помощ – тя беше изпаднала в кома. Така е вече трети ден и е на командно дишане", разказва Василев.

 

Единият от извършителите е задържан в ареста с постановление на наблюдаващ прокурор. "Предстои да бъде внесено искане в съда за най-тежката мярка – задържане под стража. Вторият младеж към момента е разпитан в качеството му на свидетел. Двамата са задържани много бързо след извършване на деянието", обясни Венцислав Алексов, говорител на МВР в Перник.

 

Той казва, че младежът, който е привлечен като обвиняем, е познат на полицията, тъй като е хващан с наркотични вещества и е бил задържан за кражба.

Още от "Перник"

Над 126 млн. лв. ще се инвестират в градски транспорт с нулеви емисии, зарядни станции и инфраструктура за безопасна гра

Те ще бъдат насочени към общините Айтос, Асеновград, Велинград, Враца, Габрово, град Добрич, Казанлък, Ловеч, Пазарджик, Перник, Петрич, Самоков, Сливен, Хасково и Шумен

Прочетете повече прочетете повече

Бойко Борисов в Перник: ПП готвят колажи с мен и Пеевски - само да ги пуснат и почвам да разказвам, ще ги разсипя! (ВИДЕ

Изпратихме линк от срещата в тази зала на Урсула фон дер Лайен. Истинска наслада е за нея да гледа пълните зали всеки ден, подчерта лидерът на ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени